Skip to main content

Tempat Shopping Pakaian Baby Murah.

Hye, assalamualaikum. Nak share tempat jual pakaian baby murah. Aku suka harga yang murah-murah sebab aku suka beli banyak hahaha.. so bila murah dapat beli berhelai-helai. So atas permintaan, aku share dekat mana aku shopping baju bajan Safelia.


1. Gm Klang. Bangunan lama. Tingkat 2, Luvable Store.
Kedai ni murah ya rabbi dan banyaaaaaaaaakkkkk pilihan rompers yang lawa-lawa terutamanya untuk baby girl. So rompers aku beli situ ja semua.

Selain rompers, stokin pun aku beli situ. Harga dia boleh dapat 40% diskaun tau kalau beli banyak n boleh campur barang untuk dapat diskaun 40% tu.

Aku beli ;

- 27helai rompers.

- 2helai seluar panjang.

- 2helai cap.

- 10pasang stokin.

- 5helai headband.

- 18helai legging.

- 3helai nursing cover.

- 1helai blanket.


Total dalam Rm688 untuk semua item yang aku list. Luvable Store ni ada online shopee di Shopee, tapi harga tak sama macam walkin. So better walkin la.

2. Ywqiyue.my
Ini nama online shop di Shopee untuk beli kain bedung Safelia. Murah gila barang-barang dekat shop ni. Cuma kena sabat tunggu sebab dari China.




Kain bedung ni jenis sejuk. Rayon campur spandex. So sejuk, lembut n tak berbulu. Anak pun selesa. Dia boleh jadi bedung dan boleh jadi blanket.


Mai sekali headband tau. Harga dia cuma Rm11.99 sahajo. Aku beli 3helai. Memang nice. Warna tak luntur dan saiz agak besar.

3. Manjaku Baby Mall.


Daftar jadi ahli dulu n nanti boleh claim voucher tau. Download apps dia di hf okeh. So far harga memang murah tambah kalau ada sale. Aku macam hari2 nak p🤣.

Kalau p Manjaku ni, aku suka beli baju bajan brand Fiffy, banyak pilihan dan saiz baju Fiffy ni memang saiz baby asia. Tak besaq gedabak, tak kecik. Aku suka! Kain pun lembut elok.

So ini ja kedai or online shop yang aku pernah beli. Kemudian hari kalau ada lagi, aku tambah. ♥️

K bye!










For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..