Skip to main content

Review & Spoiler Movie : Nobody Sleep In The Wood Tonight.

Hye, assalamualaikum. Ok nak review movie dari Netflix Malaysia. Nobody Sleep In The Wood Tonight. Tajuk macam best kan!


Cerita dia pasal sekumpulan budak remaja yang obses dengan sosial media/teknologi sampai hidup tak boleh kalau tak ada hf. So mak pak depa hantar depa p camp sahsiah. 😂

Kem ni dalam hutan. Setiap tahun kem ni ada. Bila hg masuk camp ni, hg tak boleh bawa hf, laptop atau apa saja peranti teknologi.

Aktiviti dalam camp ni macam aktiviti hiking dalam hutan, jungle tracking n bermalam dalam hutan jauh dari base camp. Tiap orang dibahagi dalam kumpulan ikut nombor masing-masing.

1 kumpulan dalam 5orang + 1 fasi. So dalam cerita ni depa fokus pada 1 kumpulan ni saja. Dari 15minit pertama sampai habis cerita.

Macam boringkan? 🤣 k, sambung..

Dalam hutan tu depa tak tau kata ada 1 family, seorang perempuan & 2 orang anak lelaki hidup serba kekurangan. Anak lelaki perempuan abnormal tau. Mak budak-budak laki tu jamu anak-anak dia makan babi, & binatang-binatang yang ada dalam hutan.

Sampai anak dia jadi 100% karnivor. Mak depa kurung depa bawah rumah. 1 hari, mak dia mati masa nak bagi depa makan babi hutan. Dan depa bunuh mak depa sendiri & makan mak depa. Dan depa berjaya keluar dari bawah rumah tu.

Makanya, depa dua orang pun terpaksa memburu dalam hutan. Kebetulan kumpulan budak2 camp tu pun tengah hiking masuk hutan untuk tidur dalam hutan.


Dipendekkan cerita, salah seorang dari ahli kumpulan tu hilang. So depa terpaksa berpecah kepada 2kumpulan. 3orang follow si fasi untuk cari kawan depa yang hilang. Lagi 2orang stay di kawasan perkhemahan tunggu kawan depa yang hilang tu incase dia balik dekat situ.

So yang 3orang ni masuk hutan tanpa arah tuju.. dan tetiba depa terjumpa rumah budak monster yang 2orang tu. Depa keloi-keloi dari luar rumah. Tapi tak da sahutan, so depa ambil kata sepakat untuk masuk dalam rumah tu......

Bila depa masuk, tak ada sapa. Tapi rumah memang bau busuk dan banyak ulat. Dan depa terjumpa pintu yang menghala ke bawah tanah tu. So depa buat pala, depa turun!

Sekali masa turun tu, salah seekor monster tu balik oi! Dan kebetulan, depa jumpa mayat geng depa yang hilang tu... monster tu turun bawah tanah & bunuh si fasi dengan cara potong kepala dia dengan kapak!

2orang lagi, sempat lari... sampailah depa sesat..Apa jadi leps depa sesat? Silalah tengok. 😆 

——————-

Bagi aku cerita ni tak boring sangat, tak best sangat. Hg boleh agak jalan cerita. Dan syukur kepada tuhan, yang jalan cerita dia tak slow. So tak la drag rasa boring kita tu ke tahap melampau.

Level gore/gruesome dia memang boleh tahan la. Jangan makan masa tengok movie ni k. Nanti muntah. 😂😆

Mana yang ada masa lapang terlebih-lebih, boleh la p layan cerita ni.

K bye!



For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim