Skip to main content

Review Buku Safelia : Soft Teether Book For Baby.


Hye, assalamualaikum. Saja nak share n nak review buku Safelia. Kemain baru berapa hari di dunia, ibu dah excited beli buku untuk dia.😆

Aku memang suka beli buku, since Adelia kecik. Dan untuk diri sendiri pun aku rajin beli, kalau travel ke Indonesia, ada duit lebihan memang aku akan singgah kedai buku dekat sana untuk habiskan duit yang ada. Kalini beli untuk Safelia.



Haritu masa checkup Safelia, Dr Hema bagitau yang baby akan nampak warna hitam, putih dan warna ketiga yang dia akan nampak adalah warna merah.

So aku saja check di Shopee pasal cloth book /teether book black n white, sekali jumpa dan harga dia sangat murahhhh!!!

So aku order sebijik macam dalam gambar lepas baca review. Dekat 2w+ juga tunggu sampai sebab dari China. Bila sampai, ya allah sukanyaaaaaa!!


Sampai dengan selamat. Material dia non toxic cloth. Tak ada sebarang bau apa-apa bila kita bau. Bila kita keronyok dia pun xda keluar bau apa2, aku try gigit, pun tak ada sebarang rasa pelik.

Dan boleh masuk mesin basuh. 😆 itu yang paling best. Jahitan dia kemas. Warna tak luntur bila basuh. Air basuhan pun tak ada jadi hitam. So memang selamat la bila anak gigit or bawa masuk dalam mulut.


Printed atas kain pun lawa dan kemas. Tak comot. Tak lari. Tepi-tepi kain pun potongan elok. Kira berkualiti la walaupun harga kemain murah. Harga hanya Rm27 untuk 6pcs tau. Free postage lagi. Murah gila kan?!


Saiz dia memang cun-cun tapak tangan kita. Tak besaq sangat tak kecik sangat untuk baby 2-3bulan keatas. Selamat sebab baby tak akan tercekik.



Kain dia lembut. Sesuai sangatlah untuk baby. Tak keras dan tak akan melukakan mulut anak kita. 10/10 i bagi untuk kualiti dia. Sesuai juga untuk kita hadiahkan pada kawan-kawan yang ada baby. ♥️

Dekat mana nak beli? Ampa boleh search nama shop ni di Shopee ya, Haihou.my ok.



Bye! Happy shopping!




For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim