Skip to main content

Review : Botol Susu Brand Nanobebe

Hye, assalamualaikum.

Harini hari ke 29 dah aku berpantang. Ada lagi 15hari. Woooahhhh! Lama lagi hahaha..so dikala keboringan ni, aku nak review pasal botol susu Safelia.






Aku pilih botol susu dari brand Nanobebe. Brand US. Aku beli sebab rupa paras dia sebijik macam breast ibu. Sebab dari Safelia dalam perut, aku memang plan nak susukan guna botol. Tak kisahlah susu fm atau ibu, tapi memang nak dia minum dari botol.

Dan senang nak tinggal dia bila aku nak p buat kerja or p berjimba. Gittuh!

So brand ni jadi pilihan. Harga untuk full set macam dalam gambar Rm299.90 sahaja.



Dengan harga Rm299.90, aku dapat macam list diatas tu. berbaloi la juga bagi aku. Ok aku review 1-1 barang dia ok.

———————

Botol susu & puting botol ;




Best dia sebab botol dia ringan ya amat!! Ringan yang memang betul ringan gila. Nipple dia pun lembut, lembut yang tak fake. Pastu botol dia, cepat panas. So susu badan cepat suam. Tak perlu tunggu lama pun nak bagi susu badan jadi suam yang nice.

Lepas tu senang gila nak bersihkan dia, sebab kita boleh buka base bottle tu dari bawah. So memang senang la nak cuci. Dan dia bagus untuk elak baby kembung.

Bentuk dia memang sebijik macam breast ibu. Memang boleh ajar baby melekap elok time hisap susu, so far Safelia tak jadi confius.



Cuma keburukan dia, dia susah nak tutup bila kita kalut-kalut nak buat susu. Itu ja yang spoil sikit. Lepas tu masa nak pasang botol dia, kena makesure betul-betul masuk slot. Kalau tak nanti susu akan tumpah.

So botol dia, 7/10. 3 rate hilang sebab susah nak pasang botol bahagian bawah dia. 

——————-

Smart Warmer ;



Warmer dia memang menyenangkan. Tak perlu guna letrik atau gas. Just guna air panas Coway/ Cukooo ja untuk panaskan or warmkan susu. Memang cepat & mudah.

Cuma keburukan dia, kita kena hold botol time dalam warmer. Sebab botol dia walau dah ada susu, still terapung. Sebab botol dia sooooooooooo ringan!

Rate untuk warmer 6/10. 4 hilang sebab nak kena tunggu hold botol. Hahahaha.. walaupun beberapa minit ja, tapi still buang masa.

————-

Pacifier ;




Pacifier dia nothing special pun. Sama macam yang lain, cuma lembut la. Tak keras. Dan tak buat baby confius. Lepas tu bentuk apple tu nice tak ganggu hidung baby. Rate 8/10.


—————-

So berbaloi ke idok? Berbaloi ja. Cuma part nak pasang botol tu spoil mood sikit. Lain-lain ok. Boleh la beli kalau nak trick anak untuk minum susu botol. 🤗😆


Boleh beli di Shopee atau Lazada ya. K bye!




For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim