Skip to main content

Restoran Terapung Teluk Bayu - Murah Dan Fresh.

Tudiiiiaaaaaaaa hahahaha... wei serius murah. Aku dah repeat makan dekat Restoran ni dekat 10x dah kot...

Fresh. Murah. Sedap plak tu! Memang berbaloi-baloi.

Haritu, Capit balik. So bila mamat tu balik kami kawan2 akan berkumpul la. Aku dari kawen memang tak tinggai kawan-kawan. Selamat la Eli jeneh relax n steady xhalang aku kawan dengan depa.

Depa-depa ni kawan time susah senang. Gittuhhh.

So lepas mahgrib, kami pun p la.. 7orang termasuk aku dengan Eli.




Ikan bakar sekoq. Kami ambil ikan Jenahak. Berat dalam 1.45kg.

Buat bakar. Ya tuhan sedap gila oi rencah bakaq dia.. walaupun simple gila. Tapi sedap ya rabbi!




Ketam nipah ni aku kureng sikit. Tapi order juga la. 2kg order. Dapat la dalam 12ekor. Belah 2. 24 pcs dok ada.

Buat masak telur masin. Saiz xbesar tak kecik. Just nice.

Dapat 2pinggan besaq penuh gila.



Hat ni kepah. Ya ampuuuunnn hat ni pun sedap oi.

2kg juga order. Suruh masak stim limau. Memang terbaikkkk!

Dapat la 3pinggan penuh gila.



Sayur campur order 6orang makan. Dapat 3pinggan penuh mcm gambar ni.

Licin juga.



2ekor jenahak berat lebih kurang yang bakar tadi. Sedap juga. Aku suruh goreng garing-garing.

Huiii sedap!

Pastu 3pinggan penuh sotong goreng tepung. Untuk 6orang makan.

Pun licin. N sedap. Bukan cucuq sotong ok. Hahaha.. so memang best la.


Apa yang lagi best, ikan dia.. kepah dia memang xbau atau rasa hanyir langsung! Memang cuci bersih.

Memang layan gila time makan. Ikan ketam kepah tu kita order, nanti baru dia p tangkap. Tu yang best tu..

Fresh!

So total malam tu kami makan Rm330 sahaja. Termasuk air oren 1jug, air kosong ais 2jug ++ air suam 2, air kopi panas 1, air nescafe panas 1.

Oh telur dadar 1 dengan nasi putih untuk 10orang makan.

Rm330 jewwwwwwwwwwwww.

Murah dan best!



Tudiiiiaaaaaaa! Hahaha.. harini Capit dah terbang balik Sabah dah. Jumpa nanti pulak.

Kalini dia balik aku dgn Eli bz sikit. Jarang la lepak. Kalau dak naik nak muntah tgk muka dia seminggu direct hahahahahahahhaha

Bila capit balik la boleh berkumpoi pun. Kalau x masing2 busy.

So siapa-siapa nak p restoran terapung, p la. Sedap dan berbaloi.


Bye.
Selamat menelan air liur hehe


Posted using BlogPress from my iPhone

Comments

Unknown said…
Macam best aje kak pia...aummm

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di