Skip to main content

Bean Boozled Challenge.

Assalamualaikum. Hello.

Bean Boozled Challenge ni tak ramai yang tau.. aku pun kebetulan tau sebab pernah baca pasal Ezi (kawan fb) main dengan adik beradik dia termasuk parent dia sekali. Baca Ezi tulis macam syok ja.. so aku simpan niat nanti nk main la..

So baru-baru ni capit balik dari Sabah. Bila dia balik, kami memang akan berkumpul lepak2..

Satu malam deal yang depa kna mai rumah aku, aku masak soto. Ntah mcm mana teringat pasal bean boozled ni..

Terus la aku beli dari Lazada. Beli harini esok terus sampai.. gila cepat!




Beli 3kotak ni. Saja beli extra beans. Total 3kotak ni Rm90 free shipping uolls.

====================

Depa xtau ketahuan lagi game ni macamna.. malam tu masing2 sampai jam 9.30-10mlm mcm tu..

Jamu depa soto dulu. Baru aku bawa keluar game ni. Mula semua xmau main.. tapi aku paksa hahahahaha.. dah beli kot!




Makan luuuuuu...



Mangkuk baru beli hahaha.. semua serupa.


Dah habis makan, aku pun dah siap2 kelaih beans tu..




Plastik semua aku dah sediakan. Beli keropok.. Eli tolong bancuh air teh 2jug hahaha.. tq b!

Eli xmau main. So kami main 7orang termasuk kak aku. Tapi dia tarik diri lepas dok kena beans y busuk ja hahaha.. so tinggai 6orang.

Beans boozled ni tiap warna ada 2perasa. Kita xboleh agak yang mana perasa sedap. Yang mana perasa xsedap! Nasib ja..

Perasa yang teruk memang teruk betoi hahaha.. rasa ikan mati, rasa stoking busuk, rasa muntah orang.. rasa colgate.. rasa telur buruk.. memang muntah xla xleh nak telan..

Aku buat peraturan, siapa yang muntahkan balik bean dia..kena letak singgit hahaha..

Boleh tengok video di instagram aku or fb..

Memang lawak.. non stop gelak.. hahaha.. aku style tunggu semua ambil bean..pastu bru semua mkn serentak.. time tu mmg diam sesaat.. pastu mana y dpt bean busuk mmg muntah serentak hahahshha..

Bean ni y busuk mmg kna luah balik.. sbb klu telan juga mmg mendapat.. jadi macam bini rezal.. dia mkn semua xmuntah langsung.. blik rumah muntah teruk hahahaha sbb dia p simpan smua dlm perut dia.. kakakakaka..

Aku gigit2 rasa ja pelik n busuk.. mmg aku terus luah.. pastu letak la singgit..

Duit2 yang terkumpul tu kami bayar utk makan besar. Mula nk letak sorang 2inggit tp smua xmau.. tu yang letak sorang singgit.

Kalau 2inggit dapat dlm 70lebih wooo hahahha.. sbb jumlah terkumpul duit yang singgit2 tu Rm35.

Adoi mmg best. Tapi nak repeat kali kedua mmg dak dh la hahaha.. perit oi rasa dia. Hahaha..

Bayangkan la ayaq teh licin.. keropok semua licin hahaha..

So kalau siapa yang nk main juga, main la mmg best. Beans tu halal utk dimakan.

Beli dkt lazada ok.

Bye!


Posted using BlogPress from my iPhone

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di