Skip to main content

Bila Ini Takdir Aku.

Hye!
Assalamualaikum semua.


Hui dah lama tak tulis blog. Busy ya amat. Nak-nak pula Adelia dah sekolah. rutin 100% berubah. Kalau dulu masuk office atas jam 10pagi. Lani xdapat la nak bangun macam tu dah...

Now jam 8pagi dah terpacak dekat office. Buat kerja, buat produk mana yang habis or tinggal sikit. Buat video untuk rekrut stokist dan agent...2017, tahun yang hala tujunya lebih jelas.

--------------------------------

Settle dah aku urus pasal stokist yang stay dan tak stay. So sekarang, masa untuk rekrut stokist baru dan agent baru yang akan duduk dibawah stokist yang aktif.

Tahun lepas, aku ada buat juga agreement, tapi separuh jalan. So haritu, aku buat agreement.. tulis balik apa yang dah sedia ada dok dalam notes..update sana sini sikit. Dan ada stokist/agent yang lama-lama keluar dan tak sign. Ada juga yang sign dan stay.

Mana yang stay, dah dapat tau apa benefit untuk tahun 2017 yang depa dapat. Dan Eli pun dah join sekali handle stokist. Kalau tak tahun lepas aku sorang-sorang. So lega banyak. Aku boleh fokus pada benda lain pula.

---------------------------------

Staff pun bertambah dan dah boleh di harap. Aku still ambil part time. Tapi rate part time kerja dengan Purebysafiyyahosman agak tinggi.. Sejam RM6 untuk staff part time lama. RM5 untuk staff part time baru. Total staff Purebysafiyyahosman untuk masa sekarang termasuk aku dengan Eli 8 orang.

Nak handle staff pun bukan la benda senang. Nampak macam senang. tapi ya tuhan susah juga.
Selamat ada mentor baru yang banyak nasihat. Tiap malam Isnin n Rabu memang wajib jumpa mentor aku yang tu. hehehe

--------------------------------

Banyak benda oi nak cerita, tapi kadang otak letih..badan pun malas nak bergerak termasuk la jari jemari...

Order dari stokist yang stay masih berjalan macam biasa.
Alhamdulillah.


Ini ruangan untuk staff partime bahagian packaging buat kerja. Order stokist, customer semua masuk sini.
tempat lebih besar dan lebih selesa.


Now setiap customer Purebysafiyyahosman semua dah dapat resit. Kalau dulu krik krikk..dapat barang ja.

Stokist pun sekarang pembelian semuanya melalui website. Bukan lagi melalui whatsapp.
Lega banyak wei.. staff pun tak yah dah susah payah tulis DO panjang-panjang.
Print ja..Lega banyak weh!

phewwww.....

---------------------------------

Pastu aku tak sabar nak capai tahap HQ tak payah menjual retail. hehehe.. Tapi nak capai tahap tu memang makan masa, 1 sebab stokist Purebysafiyyahosman bukanlah jenis restock sekali 10ribu... stokist purebysafiyyahosman start dengan amount RM800 saja. Pegang tiap produk pun tak banyak dalam 6-10pcs sahaja.. Sebab memang tak boleh nak pegang banyak-banyak. Biar habis jual dulu kemudian restock. Sebab Produk Purebysafiyyahosman tak guna pengawet. Just ganti dengan minyak vitamin E ja. So nak buat banyak-banyak pun tak boleh..buat la sikit-sikit.

tu pun tahun ni kalau ikut perancangan nak buat loose powder, lepas tu nak buat deodorant..tapi terpaksa di tangguhkan sekejap. Dan tahun ni juga, akan discontinued beberapa produk yang jualannya sangat slow.

Sangat la susah jadi founder dan co founder . huhuhuh... Otak memang penat gila.
-----------------------------------

Bulan 2 ni habis dah sesi coaching dengan Dr Azizan Osman. Insyallah nak continue lagi. Lepas masuk Kelas Dr Azizan Osman, confident level jadi tinggi gila hahahhaa.. dah tak takut-takut macam mulas-mula run Purebysafiyyahosman.


Next target nak naik hot seat dia pula hehehe.. Semoga jadi kenyataan. Amin.


-----------------------------------

Doakan kami.
Uolls pun sama, semoga kita sama-sama capai apa yang kita target. Jangan takut nak letak target ok.


salam.
bye.



For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Aty Fared said…
bangga sangat dengan pencapaian piya.. sebab follow dari awal dulu2...kenal lama..tau jatuh bangun piya.. biler rasa down..terus ingat kat piya..series ni.. :) [aty nak kuarkan hand bag n kasut ar] tetibe..;p
dorsett pink said…
Packaging corner tu cantik
dorsett pink said…
Tahniah dah ada 8 org staff, not bad for a newbie
dorsett pink said…
Saya doakan semoga 2017 ni akan bagi kejayaan utk awak and team

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..