Skip to main content

Purebysafiyyahosman - Release Produk Baby.

Assalamualaikum semua.
Hello.

Ok lama xtulis blog. Padahal banyak benda aku nak cerita.

So after beberapa bulan akhirnya baby punya produk siap. Alhamdulillah. Larat buat 3produk ja.





Dan produk baby yang aku buat ni memang untuk fokus untuk sihatkan kulit baby &toddlers.

Dan boleh guna seawal umur 3bulan keatas. Newborn baby xboleh. Sebab ada new born baby yang xboleh nak tolarate dengan EO walau pun EO yang aku guna memang sesuai dengan baby.

New born baby ni kulit dia masih elok, sihat, so kita jaga ja sebaik yang mungkin. Jangan la dok tempek lotion kimia... Sabun yang bbuih gila-gila.. Sian kulit dia.




Macam aku cakap, aku menjual Purebysafiyyahosman ni bukan semata-mata nak duit or nak ligan duit. Tapi nak bantu orang.

So apa y xboleh aku cakap xboleh. Memang banyak sumber yang aku baca memang new born baby sangat xdigalakkan untuk didedahkan dengan sebarang eo atau fragrance.

So Purebysafiyyahosman.BABY hanya boleh digunakan bila baby awak dah umur 3bulan.




Ada yang tanya, boleh hilang parut ke?
YES! Boleh. Tapi kena konsisten. Pakai healing balm dan baby oil, insyallah. Hilang parut.

Masa buat produk baby Purebysafiyyahosman ni, target aku nak bantu baby atau toddlers yang ada kulit sensitif, eczema, kudis atau gatal2.

Nak kuatkan kulit depa. Bila kulit kuat, susah la depa nak jadi gatal-gatal, kudis or eczema.




Kulit depa dah xjadi sensitif. Siapa yang anak sensitif sampai nyamuk gigit pun xboleh, memang wajib beli Purebysafiyyahosman.BABY

So bahan utama aku banyak guna adalah : madu.

Madu sangat power untuk kick bakteria, kick fungus.. So automatik bye bye la kudis, bye bye eczema & bye bye gatal-gatal!

Lepas tu madu ni dia bersifat memerangkap udara ke kulit. So kulit akan jadi lembab ja. Xkering dan xbersisik.




Madu memang power wei.... Pastu aku campurkan dengan chamomile blue punya eo & minyak calendula.

Bahan yang aku guna ni memang untuk soothing kan kulit baby dan toddlers.

Kira memang fokus untuk cantikkan kulit, sihatkan kulit dan kuatkan kulit baby awak & toddlers awak.

Dari body wash & shampoo hingga la ke baby oil & baby healing balm.


Baby Organic Bodywash & Shampoo (Organik) Rm45. 100ml.
Bahan : Aqua, Organic Sunflower Oil, Organic Coconut Oil, Organic Glycerine, Pottassium Citrate, Honey Extract, Organic Pal Kernelate, Palm Kernel Acid, Pure Lavender Oil, Pure Chamomile Blue Oil.
.
Cara Penggunaan : Pam 1-2pam, dan jadikan ia sebagai sabun badan atau shampoo.
.
Fungsi :-
1. Melembutkan kulit bayi dan kanak-kanak tanpa memudaratkan.
2. Rambut mudah terurus.
3. Tidak menyingkirkan protien dari kulit baby & kanak-kanak.
4. Tidak mengeringkan kulit.




HoneyChamo Baby Oil. Rm40 50ml
(Natural) Rm40 50g.
.
Calendula Oil, Golden Jojoba Oil, Honey Extract, Sweet Almond Oil, Coconut Oil, Wheatgerm Oil, Sunflower Oil, Vit E Oil, Oat Extract, Pure Chamomile Blue Oil.
.
Cara Penggunaan : Pakai selepas mandi atau dimana jua anda berada. Titis 2-3titis minyak HoneyChamo, warmkan dengan tapak tangan, dan urut ke seluruh badan atau kawasan eczema/gatal/kudis.
.
Fungsi :
1. Melembabkan kulit baby & kanak-kanak dengan lebih selamat. (Tidak mengandungi bahan bertoksik.)
2. Melegakan iritasi & eczema.
3. Anti bakteria & fungus, menghalang gatal2 pada kulit.
4. Menghalang kulit dari kudis, eczema & fungus.
5. Menyembuhkan luka yang ada pada kulit.
6. Tidak melekit & pori-pori tidak akan tersumbat.




Baby Calendula Balm. Healing & Nappy. (Natural) Rm40 50g.
Bahan : coconut Oil, Calendula Oil, Organic Shea Butter, Beeswax, Golden Jojoba Oil, Vit E Oil, Pure Lavender Oil.
.
Cara penggunaan : Pakai selepas mandi atau dimana jua anda berada. Ambil dengan hujung jari, warmkan dengan tapak tangan, dan sapu pada kawasan nappy atau pada kawasan yang ada eczema/gatal/kudis.
.
Fungsi :
1. Melegakan luka atau kemerahan akibat terlalu lama memakai pampers.
2. Merawat kawasan eczema/kudis atau gatal.
3. Sangat lembut pada kawasan pelipat/ area nappy.
4. Mempercepatkan luka kecil sembuh.
5. Anti radang.
6. Mengelakkan kulit baby atau kanak-kanak jadi kering dan bersisik.
7. Tidak melekit. Tekstur sangat la ringan.
.

==================
Ketiga-tiga produk baby yang aku buat :-
Tidak mengandungi drying alcohols.
Tidak menggandungi pengawet & parabens.
Tidak bertoksik.
Tiada kandungan SLS.
Tidak menggunakan sebarang pewarna & pewangi tiruan.
Tidak mengandungi bahan kimia merbahaya.
Bebas dari sisa minyak & silikon.

.
100% Homemade. Handcrafted & safe for your baby.
.
Change NOW.
Homemade & handcrafted product in Sungai Petani,MY.
Think Natural Think Us, Purebysafiyyahosman.BABY
.
Jangan lupa follow INSTAGRAM Purebysafiyyahosman.BABY ok.





Bye!

Comments

Anum said…
wow bagusnyaaaaaaaaaa
yanamib said…
wow boleh try ni ^_^
May said…
Nice products available here...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..