Skip to main content

Saya Sayang Staff Saya.

Assalamualaikum.
Hello.

Isnin & Selasa haritu, bawa staff Purebysafiyyahosman p tidor dekat Lexis Penang.

Saja reward depa, sebab keja makin teruk..makin banyak. So nak bagi fresh sikit mood depa.. Aku dengan Eli setuju nak bawa.










Gambar awal tahun ni..

Alhamdulillah. Lancar. Walaupun depa sesat barat. Hahahaha.. Depa p dulu Penang, sebab depa plan p Bukit Bendera. Aku dengan Eli n Adelia terus ke Lexis.

Bilik sebelah-sebelah ja. Senang. Kak ana bawa anak, kak su bawa anak menakan, Zainab ja bujang.


























Lexis ni best dan tenang. Dapat pula bilik tingkat 21. Memang tenang la.

Merasa la depa tidur sini. Sebelum ni aku la dok certa pasal p tidur sini.. Tu yang boleh terpikiaq nk bawa depa bagi rasa apa aku rasa pula hehe..











Depa pukui 1.30 pagi ajak aku sauna hahahaa.. Selamat aku dah beradu.. Kalau x memang join dh.. Boleh selfie2.. 😂😂

Happy sangat tengok depa happy. Masing-masing balik dari Lexis semua tiduq xsedaq apa hahahaah..

Rabu masuk keja macam biasa.. Mood pun ceria ja.. Hehehe..

------------------










Sekarang.. Order memang memberangsangkan dari stokist, agent & customer.

----------------

Selalu aku dengan Eli dok belanja depa makan ja.. Ni la kali pertama bawa p enjoy mcmni.. Next plan nak bawa p Pulau pula kalau ada rezeki lebih.

Zainab sensng sebab dia bujang..hehehe.. Dia on sedia.. Kak Ana dengan Kak Su la.. Kna follow waktu depa juga..

Nanti bertambah lagi 2 orang.. Jenuh plan date yang sesuai..hahaha

-------------------








Ada orang kata kenapa aku dok bagi staff reward sedia-sedia.. Belanja makan la.. Produk y ada terlebih pun dok bagi depa bawa balik.. Xrugi ka??

Ntah la..aku dgn Eli xrasa rugi pun.. Sebab kami pun terhutang budi juga pada Kak Su, Zainab & Kak Ana. Termasuk la ex staff kami, Nazihah.









Depa ni kerja bagus. Depa buat opis kami macam rumah depa sendiri. Kebersihan depa jaga.. Kerja pun xberkira..

Xkan la gamak kami nak berkira dengan depa.. Xgamak wei..

Setakat belanja makan bagi depa happy.. Bagi rasa seronok n selesa dengan kami , akan jd rugi? Mesti la xrugi.

Kita tak pernah rugi pun buat baik dengan manusia.

Contoh terdekat, ayah aku sendiri. Ayah aku baik gila-gila sampai kadang aku xboleh nak hadam hahahah..

Tapi bila pikiaq-pikiaq balik, segala kebaikkan yang ayah buat pada org lain, mungkin Allah balas dan bagi semula kebaikkan tu pada anak-anak dia.

Anak-anak dia so far hidup alhamdulillah, walaupun xboleh lari dari ujian, tapi hidup makin elok. Ada saja rezeki yang datang.

Ayah aku, hg buat la tahana apa pun dekat dia, dia steady..boleh sembang ..senyum salam mcm xdak apa..

Aku y kadang hangin hahaha.. Kawan baik dia susah, dia sanggup bagi moto skali geran2.. Punya la nk senang n mudahkan kawan dia..

dulu aku xfaham.. Tapi sekarang aku faham. Buat baik dengan orang,mudahkan org, happykan orang xpernah rugi.

Xdapat balasan dekat kita, dpt balasan dekat anak kita, adik beradik kita. Mak ayah kita or sepupu sepapat kita n kawan kawan baik kita..

So jawapan aku untuk soalan atas tu, aku dan Eli xrasa rugi. Rezeki y kami dapat sekarang ni, terselit rezeki staff Purebysafiyyahosman juga.

Dan semoga depa pun dapat pahala juga sebab bantu kami buat produk yang xmemudaratkan orang lain. Amin.

---------------
Harapan aku pada depa, semoga depa kerja dengan aku lama & kalau boleh besar dan berusia bersama-sama kami jua.

Insyallah.
Kita hanya mampu merancang, selebihnya perancangan Allah yang lebih baik.


------------------

Bye.
Semoga hari ini lebih baik dari semalam.


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..