Skip to main content

Perkembangan Baby Ke-2 Aku.

Hye.
Assalamualaikum.

Gila lama xupdate dalam blog pasal diri sendiri. Xsempat. Gini la orang berniaga xguna kilang. Penat lebih 😂

Perkembangan terkini baby kedua aku so far so good.

Alhamdulillah. Sangat xsangka sampai ketahap ini.

Bulan 9 haritu busy dengan perancangan untuk melahirkan stokist, agent yang berpengetahuan . So buat kelas. FOC.

Kelas tentang produk dan kelas fb ads.

Stary dengan stokist agent belah utara. Belah utara ada dalam 10-12org agent stokist & dropship tapi y dapat hadir 2org ja.

So harapnya depa dapat sesuatu yang bermanfaat.

2hari kelas. Makan minum HQ tanggung. Kelas pertama aku yang ajar. Ajar pasal produk, ajar mcmna nak kenal jenis kulit. Ajar mcmna nak cuci muka & pakai produk.

Hari kedua, turn eli. Eli ajar fb ads & copy writing.









Hari pertama.
Izati (kiri) stokist Alor Star Jitra.
Zira (kanan) stokist Seberang Jaya, Permatang Pauh.










Hari Kedua.
Lega la dah curahkan ilmu sikit untuk depa.






Ni persediaan utk kelas di KL. aku sewa 1hall kecik di Shah Alam. Mengagau gak cari hall yang selesa. Last rezeki dapat di Shah Alam. Banyak hall aku call semua dah penuh.

Tq Vincent. Sangat friendly dan mudah berbincang.







Muat untuk 50orang. Kalau ikut list dekat 41org. Tapi yang betul-betul datang dalam 25-30org mcm tu ke kurang.

Makanan minuman semua kami sediakan. Disebabkan ramai y xdpt hadir memang berkali-kali la depa boleh repeat makan. Rezeki kan.






Paling jauh datang dari Labuan. Terima kasih kak rashidah sudi datang.

Hari pertama, Eli punya turn. So dia ajar fb ads. Dari jam 10pg hingga 5ptg.

Hari kedua, turn aku. Ajar pasal produk, cara kenal kulit, cara apply produk dekat muka. Sama gak dari 10pg sampai 5ptg.

Pastu sesi bergambar.



















Terima kasih pada semua yang bagi komitment untuk hadir.






Ika dapat reward hf p9, sebab konsisten dan merupakan stokist paling tinggi restock produk.




Wanie stokist kedua palingg konsisten dan tinggi restock produk.

-----------------------

So lepas ni kelas di Melaka, Johor, Terengganu pula.

Alhamdulillah.

---------------------

Gigih la wei nk habiskn 1entry pun hahahaha.. K itu ja nk cerita.

Bye!

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di