Skip to main content

Dapat Tambah Mesin Bancuhan Produk. Alhamdulillah.

Hye hello!
Alhamdulillah. Dapat tambah masuk mesin heavy duty untuk buat body scrub/lipscrub/foot soak n fc mask.


Lama dah aku xbancuh pakai tangan. Kerja pun jadi laju. Xmacam dulu-dulu dah. Alhamdulillah.




Mesin heavy duty yang dah ada. Dulu 1ja. Itu pun lepas run Purebysafiyyahosman dekat 5-6bulan kot baru boleh beli.

Sebelum ni memang kayuh dengan tangan manual. 1mesin ni Rm1700 untuk 5-6kg.

Blender yang dekat tengah-tengah tu pulak, beli heavy duty punya juga. Rm600. Sebelum ni guna blender pansonic ja. Tiap 2mggu kena beli baru sbb rosak n terbakaq hahaha..

Mesin untuk filling baru ada 1mesin. Mesin filling Rm600 beli online dari China. Selamat sampai dengan selamat.

-------------------

1.9.2016 ni cukup la setahun aku run Purebysafiyyahosman. Sat ja kan! Memang tak terasa. Cepat gila masa berlalu.

Sepanjang nak masuk setahun ni macam-macam jadi. Ada yang best ada yang tak best. Tapi semuanya aku terima.




Ni sudut di office. It always seems impossible until it’s done. Huhu

Produk pula so far silih berganti. Macam face lotion aku stop terus sebab xleh nak kopup dengan kos. So ganti dengan face oil yang insyallah akan keluar minggu depan.

Face mask dulu ada 2jenis, tapi disebabkan xboleh nak bahagi masa sangat aku stop 1fc mask so now tinggal 1jenis face mask sahaja. Dan boleh dijadikan face scrub juga untuk kulit yang tidak berjerawat.




Now atas permintaan stokist, HQ keluarkan sample untuk semua stokist/agent. So start bulan9, pada setiap pembelian Rm100 akan dapat sample face mask free 5g.

Buka kerja mudah ok nak jaga stokist/agent dan drosphip. Banyak kepala maka banyak perangai yang aku nak kena hadap.

Tapi alhamdulillah so far baik-baik semuanya. Mana yang depa request, aku sedaya upaya la follow. Simpan dalam diary. Mana yang boleh ikut aku memang ikut. Semua benda boleh bincang.

Sbb tanpa stokist/agent/dropship yang aktif siapa la aku. Walaupun aku xdpat nak ikut idea/pendapat depa sekaligus tapi aku try la.

Sbb ada benda yang aku xnampak tapi depa nampak..ada benda yang depa xfhm n xleh terima.. Time tu aku la kena explain dan fahamkan depa.

Walaupun kadang aku mcm tergarang hehe.. Tp bukan marah pun. Gitteww la.

Idea buat sample free tu pun dah lama depa(stokist) utarakan. Tapi yala kan, aku kena pikiaq banyak segi sebelum nk buat. Kena kira kos,masa tenaga kan.

So baru sekarang la boleh buat. Harap dapat la bantu depa up sell dalam setiap order customer.

Stokist aku kebanyakkan pandai usaha sendiri n invest buat free gift macam-macam utk customer Purebysafiyyahosman. Alhamdulillah.

-----------

Aku masih xmampu nak hire staff yang tetap. Untuk masa sekarang semua staff partime.

Benda paling aku takut bila dah ada pekerja ni adalah aku takut terlebih "perhambakan" depa. Serius takut wei.

Walaupun depa dok kata aku dgn Eli bayar tinggi.. Tapi still takut sangat bayar xsetimpal.

So far staff partime maintain 3orang. Paling dirindui adalah ex staff partime aku, Nazihah n kak su. 2wanita yang mula2 kerja dgn aku n Eli.

Lepas tu masuk Zainab & Kak Ana. Kira sekarang ni Zainab n Kak Ana la yang still kerja lagi.






Upah gak adik i yang terchenta. Yang xlama lagi masuk USM dah.



Baju pink tu staff partime baru. Dok blur blur lagi hahahah..




Order dari stokist dan customer. Hari-hari kami buat postage.









Ni produk baru. Baru release xsampai sebulan. Tapi dah dekat 1000pcs habis dijual.




Lip tint plak buat masa sekarang stop sat sebab dok tunggu botol baru sampai. Lepas tu baru buat balik.

Haishhh macam-macam wei benda dah jadi. Alhamdulillah.

-----------------------

So pada yang xtry lagi Purebysafiyyahosman meh la try. Insyallah puas hati.

Ok tu ja nk story.
Terima kasih pada yang non stop support apa yang aku jual dari zamn pre order barang baby hingga la sekarang.
Terima kasih banyak-banyak.

Sesungguhnya aku sangat berterima kasih pada tuhan n pada orang yang banyak tolong aku n Eli time kami susah tahun lepas.

Ok
Bye!

Selamat maju jaya untuk semua!

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..