Skip to main content

Raya Tahun Ini. -2016

Hello.
Terpaksa up entry juga pasal raya sbb dah sakit mata tgk gambar banyak sangat dalam folder hf.

Kalini tahun ni raya di PB. Tahun lepas raya PB juga xsilap. Lupa dh 😂.

Saja raya PB. Sbb selalu dah dok SP.
So macam biasa memang meriah dengan makanan. Tahun ni kak awa banyak dok dapuq tolong mak 😂.

Ioll sat balik SP settle keja. Sat keluar teman Eli.



Eli bangun awal mcm biasa. Walaupun dok lepak sampai ke 4pagi dgn budak kampung dia.




Lepas settle solat raya, haruslah sesi bergambar. Ok baju aku nampak cacat sikit sbb xguna dokoh. Xpandai nak pakai. Pastu baju aku tu xleh nak tutup bahagian dada walaupun dh ejas butang. 😂😂 ayooooo.. Susah gila badan jeneh xcenter.

Tapi gagah gak pakai. Sbb semangat hehehe..




Mek Adelia yang xmau pakai baju raya. Aku n apak dia beli 2lai kot baju raya dia. Dedua dia xmau. Pakai la baju hitam tu 10minit baru nangis suruh tukar ke tshirt.

Aku n apak dia ikutkan ja. Dh la kami p beraya dia xikut 😁 sbb nak dok dengan mama (SIL) dia.



Ni gambar abah(ayah Eli) dengan bff Adelia. Adelia memang setiap hari zikir nama Iman wafiey ja. Bff sangat!



Dengan mak n abah.







Selfie raya wajib. Eli suh salam minta maaf semua. Rasa gabai gila hahaha..




Kasut raya repeat tahun lepas. Stoking rembat Eli punya.




Jalan raya p kampung. Jumpa paknjang. Sembang sembang semua. Sekali paktam dengan maktam pun sampai.



Tangga rumah tok.



Macam tengah mengandung lemak. Kakakaka.. Tq kak Ipaq tolong snap gambar sambil tahan muntah hahahaha..






Ni kak ipaq i. Walaupun dia dok panggil i kak.. Tp i tetap rasa hormat dia sbagai kakak. Cuma kami dua xpandai nak tukaq panggilan ja😂 sbb dh biasa dok panggil dia Nadia.




Ni nasi impit kuah kacang daging mak masak. Sedap gilaaaaaa. Dan makan semangkuk kecik ja.






Yang ni baru nampak semua.



Encik Sukiman yang kini aku panggil pakcik dah dekat 5tahun. Dulu pakcik femes la time aku sekolah sbb selalu dok mai bagi ceramah. Xsangka kata aku kawen dengan anak menakan Encik Sukiman.

Time tunang baru tau. Patut Eli pun ala2 penceramah. Hahahaha..




Dengan keluarga paksu. Paksu Eli sangat Hensem. Maksu pun Eli kata muda2 dulu segak sungguh. Anak2 paksu maksu pun segak2. Kecik2 ja.




Last gambar sebelum esok tu aku balik SP pula. Dalam gambar ni xda gambar kak Ema & abg M dgn 3lgi anak depa. Kalau x mmg cukup korum.

-----------------

Raya ke-2.



Kami sepakat sesama kami (belah aku) utk buat makan-makan. Masak orang sikit.

Aku setuju buat soto.
So masak soto siap p beli periuk baru n besaq punya saiz.



Gigih depa bakaq ayam. Ayam memang sedap gila babun. Pandai gila makndak perap.



Satay ikan pun ada. Kak aku juai. Sapa nak roger dia dkt fb nama afiqah osman.

Makan2,gosip2 sampai ke jam 1pagi. Syok gila. Lama xrasa mcm tu. Masing2 bz dengan life masing2. Rindu nak mcm dulu2.

---------------

Raya ke-3, aku p raya rumah ayah. Tapi xda pun gambar raya dengan adik2 n mak Sarimah.

Sbb mak buat makan-makan. So dia kalut..adik pun kalut. Aku ja xkalut. Aku kalut makan ja hahahhaa..

Mak masak itil yang ayah bela. Sedap rupanya makan gulai itik. Dengan ada sayur campur...lepas tu ikan goreng, lepas tu sayuq asam pedas keladi makngah kola masak. Sedappp gila!




Ayahku sayang.
Lupa nk selfie 😂



Ni depa gelak sebab tengah dok bahan aku hahahaha..



Eli dok layan pakteh,pakcik sembang. Aku dok layan sembang dengan makngah kola,mak teh n ayah n isteri abg jojo.

Lepas settle rumah ayah. Terus p rumah bfffffffffffffffff dunia akhirat i.













Not sisters by blood but sisters by heart.💋 sayang depa ni gila2.

Dok lepak sembang-sembang sat. Pastu terus balik p rumah mak Fuziah pula. Eli drop aku pastu terus dia p PB sbb dia ada bbq dekat sana. Aku stay dekat rumah mak sbb paksu nak mai.




Paksu maksu dan anak-anak.





Mak masak ni. Sedap ya rabbi weiiiii.. Xpuas makan.



Yang segak2 n tinggi2 tu semua anak paksu. 4org semuanya. Y gemuk mcm aku n pakai spek baju biru tu kak kesayangan aku hahahaha tu bkn anak paksu.😂 sebelah aku tu mak aku. Mak Fuziah merangkap mak kandung i.

Adelia p mana dok mana ntah time ni.. Xperasan plak. Settle makan. Sembang. Paksu pun balik n aku pun tat n kinah tlg hantar balik.

Habis raya ke-3 aku. Makan saja-saja walaupun pakai korset kakakaka..


------------------

Raya ke 4. Pikah buat makan-makan. Nasi tomato tempah dekat kak Naim. Ya tuhaaaaaannnn sedap gila!!!!




Aku n pikah bersama dengan sepupu paling rapat masa kecik. Amy dan ina. Tepi ina tu husband dia.

Ni la sepupu yang terpaling rapat. 2org lagi xda sebab keja. Padan muka depa xda dlm gmbr ni 😂 *hye mira n linda !!!*

Makan-makan cabut balik. Hehe..

-------------

Berlalu la sudah minggu pertama raya. Alhamdulillah. Masih gembira macam selalu. Adam Rayyan pun makin sehat. Aktif. Itu yang lebih melegakan. Seronok tgk kak aku happy..abg ipaq aku happy balik.

Ok itu ja nak cerita.
Bye!
Selamat hari raya!

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..