Skip to main content

Open House Kali Pertama.

Hello! Hye!
Terhegeh2 la aku nk update blog. Adoi.

Harini nak cerita pasal open house yang aku buat pada 23.7.2016 haritu. Kali pertama aku dan eli buat. Penat rupanya buat open house ni kan😂

Makanan aku order dan ada aku buat sendiri.

Menu haritu :
Nasi putih
Ayam masak merah
Jelatah
Ketupat
Nasi impit
Rendang ayam
Soto ayam

Itu saja makanan yang aku tempah dan buat sendiri cuma soto ayam ja dgn rebus nasi impit.













Soto ayam aku buat makan dgn nasi impit.

Aku panggil xsure berapa orang. Tapi makanan memang habis la. 1st time buat xqeti gila nak agak.







Antara tetamu pertama. Ija & mama. Ija ni aku kenal dkt myspace tahun 2009. Jarang jumpa tapi setiap tahun raya ke3 aku akan p Jitra utk beraya rumah dia. Tp tahun ni xp pun. Mama Ija kalau raya suka buat koteaw hailam. Sedap wooooo... Mama ramah & lembut ja bila bercakap.

Mama makan byk juga n aku tapaukan ketupat sekali. Hehehe..

Sebelah mama tu mak aku. Mak mai awal juga. So selamat la mak ada. Boleh layan tetamu sekali.






Ni kak Yana. Aku kenal masa 2010-2011 mcm tu dkt facebook. Ni 1st time kami jumpa. Kak yana anak dh masuk 3. Hehe..

Sempat la gosip2 sat.






Time ni tengah ramai. Kesian la Zira dgn family dia..makan tempat sempit.

Zira ni stokist Purebysafiyyahosman utk kawasan Seberang jaya. Kecik molek ja mak Zira..patut Zira pun kecik ja berbanding aku hahaha.. Umur sama tp Zira nampak muda.

Tq Zira nanti jgn serik datang lagi ya.






Ini bf stokist Purebysafiyyahosman juga..depa dua senang bawa diri makan dkt tikaq depan. Time ni dalam rumah dah padat.







Mula plannya nk letak meja makanan dekat luar, tapi bila check weather, kemungkinan akan hujan ribut. So xjadi nak letk dkt luaq. Tu y jadi sempit terus rumah.

Dan xsangka juga ramai y datang. Serius xsangka.













Ini Zira & Izwani. Dedua stokist. Zira stokist seberang jaya dan kawasan sekitarnya. Izwani stokist Bedong & merbok.

Izwani ni bakal cikgu pendidikan khas. Dedua orang ni antara stokist yang aktif dan rajin restock.







Ini plak stokist kajang, Nadia(jubah) dan stokist parit buntar,kak Hanisah. Dedua pun antara stokist yang aktif. Sakan buat sale. Alhamdulillah.

Kak Hanisah tu aku kenal lama dah sbb suami dia kawan Eli. Nadia aku kenal lagi lama..sbb 1sekolah dulu.













Ni pula kawan zaman poli. Ayien(baju biru) & syukri (baju merah). Last jumpa 2011 la.. Lani dedua dh kawen. Syuk dah anak 1 sama aku dh. Bini depa pun aku kenal sbb dulu depa style hingaq time ada marka hahaha..







Ni gambar zaman poli. Tahun bila aku xtau. Dh lupa. Dalam kelas 3org ja perempuan time ni. Hoi memang enjoy gila time ni hahaha..sikit2 keja dok bergambar ja. Rindunyaaaaa ...










Kawan-kawan Eli dari Parit Buntar pun ramai yang datang.





Mak Fuziah (mak kandung) y pakai baju hijau ittewwww.. Y hujung baju biru tu kakak ioll. Tq Zainab sb datang.





Ni mak Sarimah(mak tiri) dengan ayah aku.








Ni tetamu last. Pukui2 baru tetamu ni angkat bontot balik hahahaha.. Syok la menyembang. Padahal ni masuk kali ke-2 ja dok lepak sembang. Tapi rancak.

Cuaah dgn fairuz ni senang masuk pala. Rasa mcm dh kenai lama pula.

Mira mai2 lapaq. Makanya aku pun goreng teloq...dia mkn nasi dgn kuah ayam. Lauk yang lain semua dh licin.

Tamat la sudah open house kali pertama ni. Next kalau nk buat memang kena buat khemah kot hahaha...so orang lebih selesa.

Terima kasih pada yang datang. Jangan serik nk datang lagi ok.


Ok tu ja aku nk cerita.
Bye!

Comments

Unknown said…
Hi Safiyyah, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..