Skip to main content

The conjuring 2.

Aku bru p tengok semalam dengan adik Tat(adik bongsu aku) & bini dia.

Semalam buka puasa rumah Tat, lepas berbuka tu,sembang-sembang terus aku saja ajak depa p tengok movie..

Eli pun on kan saja,dia boleh jaga Adelia. So apa lagi! Terus jadi!!

Plan nak tengok movie jam 10.15pm. Tapi tat sesat barat..sampai rumah aku jam 10.30pm.

Hampir-hampir xjadi dh nk p..sebab dia cari rumah xjumpa! Taman aku duduk ni terperosok sikit. Memang payah nak cari.

Sampai Amanjaya Mall jam 10.40 gitu la.. Terus beli tiket. Tanya budak tu,movie dh start lama ka..sbb movie start 10.30pm.. Dia kata baru start 5minit.

Ok la. Beli.

Masuk2,memang cun2 baru start ..cuma mis 5minit pertama.



Semangat2..1st time keluar tengok wayang dgn bini Tat & Tat.

Adik ipar aku ni gila-gila n loyar buruk mcm Tat gak hahahaha..so memang ngam la.. Kebetulan abg dia member sekolah aku.




Ni snap guna hf Kinah. Kemain hf dia 360 gila hahahahha

--------------
The conjuring 2, bagi aku not bad. Syok juga & takut juga & senang faham.

Terkejut tahap gaban gak mcm cerita insidious y setan merah tu..y tu pun terkejut mcm ke haremmmm..

Y conjuring 2 ni start takut bila budak Janet tu dok kena kacau n tempat tidur dia berubah.

Pastu lagi takut masa dia dok bersembang dengan setan tu,pastu adik dia y gagap tu kena kacau.. Pastu time bini Ed tu kena kacau dlm bilik Ed.

Valar tu boleh tahan takut gak muka dia..

----------------

Makanya,puas dah la hati aku dpt tengok hehe.. Sbb haritu siap beli tiket tapi xjadi tengok.

---------------

Kalau uoll xp tengok lagi,p la tengok. Best.. Dan tahap takut dia xdak la sampai tahap nk histeria bagai. Cerita conjuring kalini ada part y sedih. Happy. Bukan sepanjang cerita terkejut pun.

Aku masa depa puny scene nyanyi2 sambil Ed main gitar tu ya tohan sedih! Bergenang air mata keibuan i hewhewhew.. Sedih.

Pastu sedih juga time Ed tu nak balik sebab dia xcaya Janet kena rasuk.

7/10 i bagi. Cerita y ringan & xboring.


Ok.
Bye!


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..