Skip to main content

Sesi 1jam Bersama Student Medic Tahun 4,USIM.

Hello uoll! Aku masih di Ampang. Malam ni baru gerak balik ke SP.

Ramai dah yang tau aku dijemput untuk bercakap-cakap n bercerita serba sedikit pasal bisnes & background aku pada adik-adik USIM.

Aku dapat jemputan bi dari lecture depa,Puan Huda. Mula dapat tu,aku tengah dok masak nasi butter dengan ayam bakar. Baca n diam,xreply lagi.

Sekali rupanya Puan Huda dia wasap juga ke no company. 😂 makanya Eli pun baca n tanya aku.

Dan paksa aku p juga. Dia kata peluang. So aku pun bersetuju. Tapi aku tanya macam-macam.

Umur student semua. Segan la kalau nk kena cakap ke org y lebih tua. Sebab aku ni sangat picisan kalau di bandingkan dgn nama besar.

Aku ni start bisnes pun kecik-kecik ja. Usia bisnes pun xsampai setahun lagi. So rasa rendah diri & segan tu ada.

Aku gerak ke KL hari Isnin malam masa buka puasa. Berbuka dalam kereta ja. Sampai hotel jam 3pagi.

Puan Huda dah tolong bayarkan semua. Hotel selesa walaupun cuma hotel baget tapi aku dgn Eli memang xkisah pun hotel apa..

So Selasa(kemarin) hari yang ditunggu-tunggu. Puan Huda hantar 3org student dia untuk pickup aku di hotel. Aimi,sya-z,ikhlimah. Depa dok panggil aku Puan hahahaha..

No no no no.. Aku sangat-sangat-sangat xqeti nak hadap perbualan y formal atau panggilan y formal. Rasa canggung. Aku kata dekat depa ,panggil kakpiya ja.. Aku suka org panggil aku kakpiya. Hewhewhewhew

So masa sembang dengan depa 3org, aku dok gtau la aku ni gabra n darah gemuruh..aku takut kakakakakakakakaka.. Serius wei rasa mcm nk pecah jantung kot.




Ni masa tunggu dekat lobi. Tulis apa y patut..takut lost masa dok dkt stage.

Bla Aimi kata dah gerak,aku terus tunggu depa di luar hotel siap-siap. Eli dengan Adelia dok melena lagi.




Kaki kecik badan besaq 😂 demmm! Sepatutnya baju lain aku nak pakai.. Tapi tertinggal dekat rumah. Eli ajak patah balik..tapi aku tahap malas nk buka kunci rumah semua..so aku kata xpa la aku boleh pakai ja apa y aku dah bawa.

Aku bagi talk ni ada la dalam 1jam +++.. Xsedaq pun masa berlalu. 15minit pertama ya tuhan rasa mcm nak pitam..nak muntah..hahaha suara aku mcm org nk nangis kot.

Masalah betoi! Hahaha.. Malu!

Lepas tu dah steady. Bila depa pun gelak-gelak. Aku dh rasa selesa. Walau pun ada sorang y tidoq sbb aku cerita lama sgt 😂😂

So ada sesi soalan. Harapnya aku menjawab dgn baik. N aku rasa next time aku kna sabaq tunggu org habis tny dulu. Sbb semalam berapa kali aku kalut nk jawab smp terpotong ayat soalan dari depa..haissshhh..my bad!

Habis sesi bercerita,sesi menjawab soalan..aku share tip utk nk bersihkan kulit. Harap bermanfaat.

Aku xterima apa-apa pun pembayaran dari Puan Huda. Aku anggap ni rezeki aku utk try bercakap depan org ramai & mungkin rezeki adik2 tu juga dapat sesuatu dri cerita aku.

-----------------------

Sesi bergambar. Depa dok tanya aku apa trademark aku? Hahaha aku kata buat peace ja trademark aku 😁😁









Sayang gambar xberapa clear. Pencahayaan pun kurang sama. So xberapa cantik gmbr.



Rasa mcm artis. Semu nk snap gmbr hewhewhew

Lepas bergambar ada y terus balik. Adik2 perempuan ramai kerumun aku utk tny pasal kulit depa.

Rasa kakak-kakak sangat.hehe




Aku ada bawa sikit barang. Segan nak bawa banyak sbb xda niat nak menjual pun. Tapi ramai pula yang berminat nak beli.

Aimi & Sya-z yang dok kelas barang yang kawan depa order. Kami dok bersila depan pintu bilik. Kesian depa panas. Dh habis semua. Salam&peluk.

Rasa happy sangat dapat kenal depa. Baik-baik semuanya.


Semoga depa berjaya menjadi doktor yang baik&cemerlang.

Ada y buat produk sendiri juga..ada y buat kuih raya..xdan nak jumpa adik lelaki y buat kuih raya tu...


YouTube Video

Sedikit sedutan apa y aku cakap. Sebenarnya ada y panjang 30minit. Aku terdelete sbb memory full. Ayam sungguh.

Kedahan aku memang pekat. Xpandai cakap keyel uoll.huhuhu..


-------------------

Semalam xda buat apa, p Putrajaya ja sbb Eli nk potong rambut dengan kawan dia di barber cat farish. Kawan dia keja situ.

P kerat rambut n jumpa aizat andalas futsal sekali. Ambil bag utk produk lelaki.

Balik hotel n tidoq. Soq kemana apa kemana..

Malam ni baru balik & terpaksa extend 1hari lagi bilik. Sbb nak rest cukup-cukup sebelum gerak.

Selamat la order stokist semua dh settle,tggu gdex settlekan pula. Order customer staff Purebysafiyyahosman tolong settlekan dari segi packing n pos.

Alhamdulillah. Lancar semuanya. Sebelum mai sini pun aku dh siapkan produk. Shampoo ja xdan buh dalam botol sbb xsempat.

Toner soap fc wash lipscrub semua dh settle. Lega.

So sampai Kedah,rehat dan tunggu hari raya. Tahun ni rasa belah Parit Buntar juga sbb raya kedua belah aku ada parrrrtaaaaaayyyyy hahahaha.. So dulukan raya di PB. Dan tahun ni pun tema i hitam juga.

Ok la.

Bye.
Selamat berpuasa &selamat membuat persiapan raya. Hati-hati di jalan raya.

Comments

cplud miera said…
wah student usim. hebat piyaa

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di