Skip to main content

Semalam Dalam Lipatan Sejarah.

Wahhh! Gittewww tajuk entry haha..

Ok nak cerita pasal cabut gigi & cuci gigi. Aku ni sebenarnya seorang yang penakut gila babun kalau nak kena jumpa doktor gigi atau memang takut gila kalau kena hadap benda/perkara yang sakit secara fizikal. Memang takut tahap teruk punya.

Berbulan-bulan Eli pujuk aku suruh p cuci gigi.. Hewhewhew.. Akhirnya disebabkan nak kena p bagi sedikit kata -kata semangat dekat student USIM,makanya aku setuju la nak p servis gigi semua.

Tepuk utk diri sendiri 😂 .

Alhamdulillah aku dapat jemputan dari salah seorang lecture USIM utk kongsi pasal mcmna aku dari blogger jadi perniaga..mcmna aku bangunkan Purebysafiyyahosman. Gitu la..

Ni kira jemputan kedua..sebelum ni dari Poli tapi aku tolak sebab xberani wei..lagi pun aku ni xla hebat pun kalau bandingkan dengan orang lain. So segan tu ada.

Kali ni Eli juga yang paksa suruh try. Serius start kemarin n harini aku dok rasa gabra ..padahal jemputan tu lambat lagi.

Darah gemuruh ni memang power kan. Harapnya nanti student yang dengar cerita aku dapat la something utk di fikirkan.




Semalam lepas buat produk sikit dekat rumah & office, ada masa lapang sikit, aku pun buat la sedikit cenderahati utk student USIM tu nanti. Katanya 79orang semuanya.

Harap semuanya lancar nanti. Amin.

-----------------------

Berbalik pada cerita pasal gigi, aku ke Klinik Gigi Doktor Rina, berdepan dgn INTAN. Saja ja p situ sbb xtau nak cari klinik lain.

Rupanya pilihan aku & Eli xsalah. Doktor yang bagus,staff yang friendly. Suara doktor tu punya la lembut & sangat banyak info yang doktor tu ajar..bagitau semua.

Dan paling best, bleaching gigi Rm450 ja uoll!! Murah!

Cuci gigi & cabut gigi atas Rm130 termasuk ubat tahan sakit sepapan,ubat kumur biru 1,kapas 2set.

Servis memangn tiptop. Orang area Sungai Petani boleh la p situ.

----------

Lepas dh settle gigi. Terus ke stokis Elken untuk test korset. Memang dah baget utk beli. Dan Eli pun green light sajo keinginan bini hahaha..

Makanya guna duit gaji sendiri & advance dgn syarikat sikit kahkahkahkah..




Settle fitting n bayar. Kakak tu nak snap gambar. Malu i. Muka mmg xleh senyum langsung kot hahaha..

Harga utk korset Rm2766 termasuk dapat free lactose tu 3sachet & jadi member. Katanya dapat rebate Rm80 semula bila jadi member.

Korset dapat Jumaat depan.




Single set dapat bra,girdle & waist nipper. Body shaper mmg confirm dh akan ambl yang trubellai. Sebab design lebih kurang cuma xtau la sedap ka dak bila pakai.








Apa komen aku bila dh try pakai korset elken??

Serius! Memang best!hahahaa cuma harga dia mmg mahai la.. Tapi xsakit badan wei.. Semalam dekat sejam aku try pakai. Memang rasa beza kualiti dia dengan kualiti PB.

PB keras. Bila bongkok tulang dia mcm mencucuk kulit kita kan.. Tapi korset elken ni aku duduk,tungging..mencangkung xrsa apa wei hahahaha..rsa selesa dan xrsa mencengkam badan.

Pastu girdle dia n waist shapper dia puny la senang pakai. Kalau PB berpeluh la hg nak pakai ok. Kakakakaka..

Korset Pb aku,aku dh bagi dkt SIL dah. Tu pun SIL kata susah pakai padahal dia kuruih kering kot hahaha..

N girdle elken ni hg pakai n pakai seluar,xnampak wei line dkt seluar. Kagum sat!


So itu jala aku nk cerita. Kalau ada modal memang better invest utk elken. Berbaloi.

Yang ada slip gaji boleh bayar ansuran. Mcm aku xboleh sbb xda slip gaji,ssm pun xcukup setahun..so kena byr cash. Pejam mata saja la. Berat aku pun berjaya turun sampai 62kg dah. Alhamdulillah. Dari 69kg.

Target 49-50kg. Amin.


Ok bye!

Comments

Anonymous said…
Salam kak piyah . Heheh saya selama ni silent reader ja . Tapi hari ni baru berani nak komen . Kak piyah cerita la sikit pengalaman cuci gigi tu semua. :) . Teringin nak tau .

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..