Skip to main content

Masalah Adelia Tiap Kali Hari Raya.

Tiap tahun benda yang sama jadi masalah iaitu BAJU RAYA ADELIA.

Tak pernah lagi aku beli baju kurung ke dia. Huhuhu.. So bila dia dh besar ni, dia cukup xsuka pakai dress,pakai skirt atau baju yang ada kain. Maybe sebab terbiasa dok pakai seluar ja hahaha..

Aku pun lebih selesa tengok dia pakai seluar & tshirt. Sebab dia aktif! Suka melompat.. Rimas kalau tengok dia pakai baju skirt2 semua..

Last pakai skirt & dress 2x ja kot. Time xpandai jalan. Ka ada 5-6x ntah..lupa dh.






Semalam dah p shopping raya ke dia. Beli kasut semua. Balik2 terus ciwi pakai kasut tu pastu ambl basikal dia suruh aku snap gmbr..kemain!!

Besaq dh wei dia..cakap memang cukup pandai la..berebut apak dia dgn aku pun kemain pandai.

& adelia suka sneakers & kasut crocs ja wei.. Jgn harap la dia nak pakai kasut girly girly... Haiiiyoooo.. Melainkan kalau kasut tu ada bunyi2 or lampu2 ,dia suka la..

--------------

Baju raya haritu dah beli dkt VF,beli peplum ja..xda kain . So tadi p beli legging utk dia pakai pagi raya.

Tahun ni pun tema hitam. So elok la dia pakai dgn peplum tu..sekali suruh try dia komplen kata baju tu buat badan dia gatai.. Ya tuhan ! Sungguh bijak berkata-kata. Sian apak dia! Haha

Kena p cari baju y dia selesa la nampaknya.. Tahun lepas aku buat baju raya y sleeveless dekat dia. Tapi itu baju tempah. Nak kena p cari tengok la dkt Jam Besar ,Sungai Petani.







Dia suka la kalau bagi pakai mcmni 😌..






Gambar ni time p kenduri . Kalau raya pakai mcmni mesti hingaq tok dia hahhaha..

--------------






























































Rindu pula zaman dia sekecik semut.






Ni gambar raya 2tahun lepas. Tengok gmbr ni baru ingt dia pernah ada baju kurung hahaha.. Tpi pakai seminit ja. Pastu kelaut!


So mcmna dengan persiapan raya uoll? Semoga berjalan dgn lancar & semoga anak-anak serta diri kita sendiri diberi kesihatan yang baik. Amin.

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di