Skip to main content

Cerita.

Lama xcerita pasal Purebysafiyyahosman. Xlama lagi dah nak dekat 1tahun Purebysafiyyahosman bertapak. Sat ja masa berjalan.

Kadang dok saja-saja teringat rumah di Banting. Antara rumah & taman perumahan y aku suka.

Bangun pagi tengok pokok.. Cakap dgn pokok. Ya tuhan...rindu sungguh la! Nak menanam dkt sini Eli xbagi.. Dia kata nanti aku xda masa nanti..pokok mati. Sedih la....

Boring gak hobi xda nak buat. Dok ulang tengok #kebunpiyah ja la mampuuuu..

---------------------

Ok nak cerita pasai PbySO.








Dalam masa xsampai setahun, macam-macam jadi dalam Purebysafiyyahosman.

Sekarang 2produk aku terpaksa discontinued atas sebab tertentu. Aku stop buat face mask green tea & face lotion.

Face mask tu aku stop sbb bila nk buat dia,memerlukan banyak masa...qenyah sikit nak buat.. So bincang dengan Eli..makanya kami sepakat stop.

Nak pula time tu xda heavy duty blender mcm sekarang. Dulu pakai blender kering biasa ja.. Tiap 2bulan kena beli baru hahaha sbb lingkup. Last kumpoi modal pelan-pelan,aku beli juga heavy duty punya blender.

Nampak mcm bodo-bodo ja blender heavy duty tu..tapi harga boleh tahan.. Aku beli dalam Rm560 gitu.

Sejak guna blender heavy duty memang kerja aku cepat la. Buat 6-7kg fc mask selamba ja..

Face lotion aku stop sbb raw mahal & botol dia mahal & xjumpa botol yang betol2 bagus. So stop. Terpaksa. Insyallah akan digantikan dgn face oil.

-------------

Produk baru.

Now Purebysafiyyahosman ada 4lagi produk baru yang tak release.

1. Acne stick.
2. Fc oil(masih dlm proses RnD)
3. Baby produk.
4. Men produk.

3produk memang sepenuhnya atas tanggungjawab aku. Yang men produk mmg 100% Eli. Dari pilih bahan apa dia nk letak..minyk apa nak guna..tekstur mcmna dia nak..

Acne stick tu dh siap. Tapi label xbuat -buat lagi. Utk permulaan aku buat dlm 200pcs ja.



YouTube Video



Teaser pasal acne stick. Harga semua dah final. Cuma xdi war-warkan lagi.

---------------------

So dekat setahun ni akhirnya aku jumpa kedai print yang jauh lebih murah dari tempat sebelum ni.Alhamdulillah. Terima kasih kak su sbb rekemen kedai baru ni.

Sebelum ni aku print sticker 5000-10ribu modal Rm1.2k-2k mcm tu tau.. Print flyers pun sama. Bila aku sembang dgn member aku,dia terkejut la...rasa bodo gila kot!hahaha

Bygkan 15produk kot aku dh print 5000-10k.. Pengajaran la utk aku & Eli. Lepas ni kena tempah dkt tempat y besar-besar. So harga jadi murah.

Sblm ni print flyers 10k-12k kena almost 2k juga... Baru-baru ni aku print total y sama tapi kena dalam Rm500-600 ja uoll!!

Ok la pengajaran. Atleast di masa akan datang,aku & Eli dh tau. Cuma sayang juga la duit.hahaha..

----------------

Lepas ni nak kena slow-slow simpan modal utk OP plak,bila barang discontinued..memang terpaksa la hantar semula ke OP utk reshoot.

Pastu ada label yang aku ubah design ..ada jar yang aku ubah... Padahal dh snap gmbr dh..

Semoga ada hikmah la utk semua benda yang jadi. Aku & Eli akan try pikiaq positif kalau apa-apa jadi.

Kira dalam masa setahun ni memang akan buat perubahan y sampai sedap mata memandang. Banyak benda lagi yang aku kena belajar. Eli kena belajar.

Botol eye serum dari warna clear ke coklat. Lipscrub pun dah jar kaca ke jar plastik..

Sama mcm label. Ada perubahan. Dan kena reshoot balik.

Lip tint punya botol pun lepas ni tukar ke yang lebih user friendly. Tapi harga akan bertambah sbb kuantiti bertambah. Sebelm ni 5ml nant akan jd 8ml.

Dan aku pun dah lama xsnap gmbr sendiri. Xda masaaaaa. Memang harap ke OP jala. Padahal ada ja portable mini studio.

-------------

Susah wei buat produk sendiri ni. Rasa nk stop pun ada.. Tapi itu la.. Ini jalan yang aku pilih &suka.

Makanya hidup kena di teruskan. Dulu kalau tengok org buat kek mesti aku rasa mcm kagum sbb penat kot nk siapkan order beratus-ratus.

Now kagum dkt diri sendiri. Hahahaa sbb kena bancuh beratus-ratus botol. Dh serupa sotong.

-----------

Start semalam aku buka slot pengambilan utk stokist. Hanya kawasan yang tertulis ja aku perlukan stokis.






Kalau berminat boleh whatsapp number yang tertera itttewww.

Syarat Menjadi Stokist :
1. Boleh beri komitmen.
2. Tidak banyak alasan.
3. Tidak malas.
4. Suka membaca.
5. Ada ssm.
6. Ada online shop.

Keuntungan menjadi stokist PbySO :
1. Margin keuntungan yang besar.
2. Modal permulaan yang kecil.
3. Gambar disediakan oleh HQ.
4. Diajar membuat fb ads/marketing.
5. Diajar membuat copy writing/cara close sale.
6. Tiada paksaan tiap kali restock produk.
7. Ada support group.
8. Boleh menjual jenama barang/produk lain juga. Tiada halangan.

Apa yang tak boleh bila menjadi stokist PbySO :
1. Anda sama sekali tidak dibenarkan menukar label/sticker atau mengubah apa-apa pada produk.
2. Jika perkara di atas berlaku,pihak PbySO akan mengambil tindakkan undang-undang ke atas anda.


-----------------

Purebysafiyyahosman PROMO RAMADHAN.







Promo ni masih available ok. Tapi cellulite oil tu x boleh digunakan utk ibu mengandung & menyusu. Ada eo yang xberapa bagus utk ibu mengandung & menyusu.

So orang yang badan berisi,org y tgh diet atkin or siapa2 yang ada selulit boleh la guna. Nak elakkan selulit pun boleh guna ok.







Next batch, cellulite oil ni akan boleh digunakan oleh ibu yang mengandung dan menyusu.

-------------

Website.

Sekarang website Purebysafiyyahosman dah berfungsi dengan baik sekali.

Sebelum ni aku guna squarelet. Bayar bulan-bulan. Tapi nampak mcm xbest kan. Makanya kebetulan ntah mcmna aku ada friend dgn seorang pemuda yang memang dok buat website.

Aku pun contact dia. Nama facebook dia : @izudin hasan . Bincang2, setuju untuk website di bawah Rm1600.

Serius,Encik Izudin sangat tiptop. Teratur ja kerja dia. Pastu tarikh siap website pun ngam2 seperti yang dijanjikan.

Dan sangat membantu. Idea asal sepenuhnya dari Eli, dia nak mcm tu mcmni..Aku cuma sampaikan pada encik Izudin dan selebihnya mcm permilihan warna/design selain warna hitam tu semua idea dari Encik Izudin sendiri.

Design banner/background website semua tu idea asal dari Encik Izudin sepenuhnya.

Dan apa y kami nak,memang Encik Izudin buat dan JADI!!!!












Boleh la lawati website purebysafiyyahosman. 24/7 operasi. 😉

-------------

Ok setakat ni ja nak cerita. Apa-apa boleh ke IG @purebysafiyyahosman ok. Kalau nak baca testimoni boleh guna #PbySOtestimoni atau ke IG @Purebysafiyyahosman.testimoni


Ok bye!

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di