Skip to main content

3 Hari Ke Kuala Lumpur.

Khamis lepas aku gerak ke KL untuk settlekan urusan dengan MYIPO. Berkenaan dengan trademark PbySO.

So Khamis gerak dari SP jam 4-5ptg juga. Sebab Eli bawa kereta Iswara tu repair dulu.

Biasa la kereta dah tua,berjangkit-jangkit sakit dia.

So settle repair baru gerak.





Sampai KL jam 2-3pagi kot, kami lajak sampai ke Sepang. Tidur rumah SIL. Bff Adelia.




Esok tu(Jumaat) terus ke MYIPO, settle kedebuk kedebak.. Balik ke Sepang semula. Singgah Subang kot beli nasi briyani jm ka gm ntah.

So malam lepas berbuka,terus cargas ke Alamanda. Nak tengok wayang.




Kami tengok Cerita Now You See Me 2. Cerita dia ok la juga. Xboring sgt..xbest sgt.. Byk cakap n kena pikiaq banyak hahaha..

Habis wayang terus balik. Tidoq xsedaq apa..terlepas sahur!

--------------

So esok tu pula, kami plan nak balik SP. tapi xjadi..last-last turun ke event yang salah sorang stokist PbySO masuk. Alang-alang ada KL,turun la support kan.

















Antara customer. Ada yang dari Singgapura. Terima kasih uoll sebab beli dan support produk PbySO.

Aku malam tu baru gerak ke Ika(stokist PbySO).




Lawa lif dia 😂



Ini Ika & husband dia. Ika aku baru tengok f2f malam tu.. Sebelm ni xpernah jumpa. Husband Ika dh pernah jmp masa aku turun Sepang dulu.




Kesian Ika tidur bapa jam ja sebab siapkan booth.

Sampai-sampai tu aku dgn Eli tolong edarkan flyers semua. Pastu terus cau balik Sepang.




Ni dh nak balik. Dapat rembat baju raya ke Adelia 1. Teringin juga nak beli baju yang Ika jual. Cantik-cantik wei..


Tapi tu la..Adelia jeneh xnak pakai kain. Tapi memang lawa-lawa baju budak y Ika buat. Kain pun jenis selesa kalau budak pakai.




Hat ni paling aku berkenan. Tengok depan or dlm gmbr mmg sama warna. Xlari warna. Comey weii..










Masa dekat event memang laku..padahal Ika susun tempat agak ke belakang tapi bila org nampak, orang mesti singgah n beli.

Sebab mmg elok.




Kalau nak tengok lagi baju raya utk anak, p page Ika. Kualiti kain setanding dengan harga n puas hati.

----------------

Ahad tengah hari aku pun gerak balik SP.




Selamat sampai dah SP jam 10 tadi. Lega. Singgah office settle kerja sikit.

Esk kena p office dah untuk bancuh face mask. Face mask dah habis langsung.

Ok la.
Selamat bersahur dan doakan aku berat turun jadi 60kg ok. Hehehe


Bye.
Selamat berpuasa & selamat membuat persiapan hari raya.

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di