Skip to main content

Tahun Yang Berbeza.


Kadang kan aku rasa mcm xpercaya yang nasib kita ni boleh berubah sekelip mata hasil kita usaha dan terus jalan bila ditimpa kesusahan.



Kalau tengok tahun-tahun sebelum ni,memang menakutkan. Kalau bagi berjuta pun aku xmau ulang semula.



So syabas untuk diri aku sendiri. Dapat harungi penat lelah jerih payah dari kecik sampai dah besar macamni. Huhuhu.



Terima kasih dekat tuhan sebab bagi kesusahan dekat aku dari kecik sampai sekarang.



Aku rasa kalau tuhan xbiasakan aku rasa susah hidup payah jerih penat mesti jiwa dan hati aku xsekuat sekarang.




Masa ni darjah 1. Time ni suka p sekolah tapi bag selalu lupa bawa Hahaha.. Selalu xsedaq duit sekolah ada dalam kasut..pastu blame ayah sebab xbagi duit sekolah. Pdahal duit sekolah dalam kasut sekolah. Aku pakai xsedaq kata ada duit dalam kasut.

Setiap hari lupa dekat mana barisan kelas aku. Tiap kali rehat suka makan mee goreng dengan air sirap,dari awal tahun sampai hujung tahun. Habit masa darjah 1,setiap 5-6pangkah,aku akan tunduk betulkan pelekat kasut sekolah.

--------------

Dan aku dari mula boleh bercakap,aku sangat peramah & tak takut orang --- ayah yang kata.

Pastu pantang nampak camera. Kakakaka.

















Rindu nak kecik balik. Tapi nak kecil & ada kuasa sakti. Supaya aku boleh bunuh orang-orang jahat yang aku jumpa sepanjang proses aku membesar. 😎
-----------------




24tahun time ni. Dan syukur aku jumpa lelaki yang sejiwa dengan aku iaitu minat berniaga.

Dalam family aku,xada pun yang minat berniaga. Aku ja. Tu pun sebab lepas SPM aku dapat kerja sebagai promoter barang kecantikan.

Dari situ la aku jdi minat nak berniaga. Dapat jual barang rasa puas gila wei.

Dan sebab minat berniaga ni la masa study pun aku kerja sbb nak duit.

So far dalam hidup aku, aku pernah keja dgn orang ada la 4x. Keja sbgai promoter 2x , keja jd cleaner dkt hotel Sri Malaysia Kulim sekejap kes nk kumpul duit utk tunang n kawen, keja kedai kasut dekat giant Kulim sekali, sbb nk cari duit utk tunang n kawen gak hewhewhew.

------------------




Kawen2 terjebak plak dok ikut Eli niaga dekat uptown kajang. Bila baju laku banyak,bersinar-sinar mata kami dua balik rumah hahaha..tiduq pun senyum sbb syok!

-------------

Tak di nafikan hidup aku agak berubah lpas kawen dengan Eli. Yala dulu bujang semua sendiri-sendiri. Duit ringgit semua cari sendiri. Dh kawen,rasa la org tanggung aku.
---------------

a href="https://lh3.googleusercontent.com/-SP-0enxyjjY/V1uR8b3uYPI/AAAAAAAAAOw/EcuFr_33YIM/s288/iphone_photo.jpg">

Ni masa Adelia baru ke dunia. Eli nampak muda remaja kakaka..

Aku ingat lagi masa dia nak ngorat aku,aku tny umur dia.. Dia bleh habaq kata umur dia 18tahun! Dan aku percaya!hahahaha bongok gila..dia boleh dok panggil aku kak piyah..

Memang nampak muda.. Padahal dia tua 4tahun dari aku.

Kami kenal melalui sepupu aku. Raya tahun 2009.. Dia tengok gambar raya aku dengan sepupu aku di myspace.



Gambar raya tahun 2009. Single & kurus sebab frust bercinta hahahaha..

3org dlm gmbr ni memang kenal Eli. Aku ja y xkenal Eli sapa.

Gambar raya 2009. Dia tengok pastu dia minta no fon aku dekat sepupu aku. Tapi aku xbagi.

Sampai la aku masuk poli semula,kami contact melalui YM & dok merapu dekat facebook.Dok main teka teki dalam YM,pastu dok gelak mcm org gila depan laptop😂

Pastu dah lama sikit baru dia dpt no fon aku.

Pastu dia balik jumpa aku dekat Tikam batu. Pastu ntah la xdeclare apa..jeneh faham-faham sendiri.

Tapi sebelum nak serius betul2 tu,aku minta habeh sgala email dia pasword email dia..pasword facebook dia..

Aku check 1-1.. Dan dia kantoi ada gmbr dgn awek mana ntah.. Xda apa pun sebenarnya tp biasa la jeles menguasai diri hahaha

Aku on off habis hf.. Time tu dkt poli. Dia call roomate aku,aku buat kering ja xbercakap lgsg. Sekali esk pagi tu aku bangun tidoq, on hf n nak bersiap ke kelas..

Tengok2 dia dh ada depan rumah sewa aku hahahahhahhaa.. Tu org kata kuasa cinta. Kahkahkah.. Pastu awal2 bercinta kan.. Memang jeneh pulun dia lain macam.

Dari Sepang ke Kulim dia sanggup mai semata-mata nk pujuk aku ja. Hebat2.

Lani kalau merajuk,dia buat kering ja. 😂 puuih!






Ber anak satu dah. Xsangka.




Minat kami dekat2 nak sama juga. Walaupun dulu banyak beza & aku cukup meluat dkt dia,dia suka nak atuq apa yang aku nak pakai..


Last2 aku pun ikut ja apa y dia suka aku pakai.. N dia pun lani dh xkisah apa aku nak pakai..

Itu la lama2 dh rasa cool dah. 5tahun dh kami kawen & 7tahun kenal.

------------------
So dah dekat seminggu kita puasa. Macam biasa dedua org kami mesti excited nak pilih warna tema. Tapi sampai harini xtau nak pakai warna apa..


Dan tiap2 tahun mesti kami pening pala nak plih baju Adelia untuk raya. Adelia dia punya melompat tu mcm budk lelaki. So setiap tahun aku xbuat baju kurung dkt dia. Bagi pakai seluar ja.


Xtau la tahun ni mcmna.
--------
Ok. Bye.

Lama xcerita-cerita dlm blog. Lepas gian!


Selamat berpuasa!


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..