Skip to main content

30.4.2016 - Genap 5tahun Aku Jadi Isteri.

Aku mati-mati ingat semalam 29hb,harini baru 30hb. Pastu siap ingat tahun ni tahun ke enam. Rupa-rupanya baru tahun ke 5.

Banyak sangat nak pikiaq. Jadi cacarmerba. 😂

Lama dah aku xupdate blog. Macam-macam nak cerita tapi xsempat.

Untuk tahun ke-5 ni gaduh baik gaduh baik setiap minggu ada. Kadang-kadang 2mggu baik ngam kemain. Minggu ke-3 pakat jadi kucing hahaha..

Well biasanya aku la y emo. Penat2 kadang aku mmg lost control. Cepat ja nak marah2. Orang kata nanti masuk 30an akan jadi cool dengan sendirinya. Huhu

Tahun-tahun sebelum ni celebrate tapi tahun ni masing-masing bz. Kebetulan 30.hb.2016 Eli kena bawa mak apak dia p kenduri di Bagan Datok. Aku xfollow sebab mak dia angkut cucu ikut sekali so kereta xmuat. Aku ok kan aja sbb dah biasa xikut kes kereta xmuat.

Aku berehat-rehat jala dekat rumah. Kemas bilik adelia,jadikan bilik dia serupa bilik 😬. Plus buat tempat untuk gym kecil-kecilan aku.

Harini masak. Buat ayam goreng 3ketul untuk aku dengan Adelia. Malam masak pasta kosong ja ke Adelia n aku buat nasi goreng bodo-bodo.

Ntah bila la aku betoi2 semangat nak kurus. Still xdapat nak lawan nafsu lapar.

Pastu aku rindu nak bercucuk tanam macam dulu. Rindu pula kehidupan di Banting. Walaupun tahun 2015 adalah tahun yang pahit tapi yang pahit tu la buat aku rindu.

Sekarang ni hari-hari bz dan sakit kepala hahahaha.. Hobi entah kemana. Masa nk lepak dengan kawan-kawan pun terhad.

Sekarang, Purebysafiyyahosman dah keluarkan shampoo organik. Base dia dari luar(UK), sampai Malaysia buat penambahan yang simple-simple ja.

Stokis pun dah 50orang sekarang. So aku stop ambil stokis baru. Cuma aku nak cari stokis belah Kulim.Kalau ada orang belah Kulim yang berminat boleh roger aku +60192609886
















Selarang staff partime dah 3orang,mungkin akan nak pakai lagi staff partime. Sebab sekarang production laju, xdan nak kopup..aku dengan Eli pun penat xdan nak habis dah kena re-do produk. Tapi apa pun Alhamdulillah.

Stokis-stokis aku semua hebat-hebat. Macam-macam idea depa buat utk puaskan hati customer. Tak tau mcmna nak ucapkan terima kasih pada depa. Rasa mcm aku dgn Eli masih xdpt nk bg y terbaik utk stokis2 aku. Hari-hari pikiaq.

Adelia macam biasa, pukul12 baru ajak nk p sekolah😂 . Hari2 memang dia follow aku dengan Eli. Kesian dia kadang asyik kena marah ja.. Bila waktu malam tengok dia,rasa kesian habis.

So tiap malam la akan ada sesi bermaaf maafan dengan dia. Adelia..Adelia...
















Besaq dah. Cakap melayu pun dah pandai. Tahun depan memang akan hantar sekolah setiap hari. Tak da dah alasan sekolah tutup,cikgu cuti..hahaha..

Bab nak p sekolah dia malas gila. Mcm2 alasan dia bagi. Aku dengan apak dia pula jeneh cepat kesian.

Dan aku pun dah dapat OP yang sangat bagus & senang bekerjasama. Hasil gambar dia tangkap pun ok dan cantik.

Kalau nak tengok gambar yang dia snap, boleh direct p facebook dia.
















Ni fb dia. Serius baguih gila. Aku suka. Aku kenal pun sebab Fitri (member poli) bagi no fon budak nama Akram, sebab time tu aku tengah cari OP y boleh snap gmbr & ambil video sekali.

Contact Akram, Akram bz. Akram bagi no budak nama Kabung atau nama sebenar Firdaus,kembaq kepada syukri yahya di alam khayalan hahaha..

So aku kenai hans dari Firdaus. Firdaus ni buat video pun power.

Kebetulan,depa pun studio sangat sekangkang kera dengan office Purebysafiyyahosman.

Usahawan kecil atau yang dah gah,boleh la kalau nak hire depa. Serius bagus sangat. Tak kerek. Mcm kawan2 ja rasa.

Next projek, insyallah dengan hans & Firdaus lagi.

-------------------

Aku niat asai nak tulis pasai dah kawen 5tahun, tapi melalut ntah ke mana hala haahha.

Ok sambung lagi sikit,















Ni aku join sponsorship dengan kak Diana Ishak atau org panggil Kak D green apple.

100pcs soap. Saja sponsor. Haritu masa turun KL jumpa kak D dekat kelas fb ads,comel ja kak Di,kurus kecik gila muka & badan. Aku rasa serupa raksasa kot dok berdiri sebelah dia hahaha..

Suara kecik lembut ja. Badan kak Di mmg haluih. Aku yang boleh masuk fb ads tu sebab baca blog kak Di la. Org y hebat mcm kak Di pun masuk kelas belajar.

Aku? Y picisan ni lagi harus la masuk. Memang sangat berbaloi masuk kelas fb ads. Patut la stokis aku selalu suruh join kelas.

Soon insyallah nak join kelas Dr Azizan Osman pula.

Ok la dh panjang aku tulis.
Nanti aku cerita lagi. Macam-macam nak cerita.

Last but not least,
Good luck pada kak Ezy, terima kasih atas tunjuk ajar dan peluang yang kak Ezy bagi pada saya. Jasa kak Ezy xdapat saya nak balas. Saya sayang kak Ezy. Terima kasih sgt2.Jaga diri di tempat baru.semoga selamat pergi & balik. Saya tunggu kak Ezy balik Malaysia 😉



















Bye.





Comments

Unknown said…
Wahhh..nk kerja nak kerja

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..