Skip to main content

Makan Sedap Di Sungai Petani - Kampung Boys Best In The Village.

Hye uoll!

p/s : post ni tak di sponsor oleh mana-mana pihak. Ini review aku sendiri selepas dah try makan dekat kedai yang berkenaan.




Aku baru berkesempatan nak try makan kedai kampung boys. Selalu dok lalu ja tengok. tadi aku singgah. tempat best. Kedai bersih gila. Dan makanan sedap!! puas hati makan sebab western dia xmerapu-merapu. 8/10 ok. Yang best kita nampak dia masak depan muka. Tempat memang 10/10 bersih ok.


menu dia.



snack.
aku order nanchos.
sedap.
simple dan murah.


bermacam jenis salad dan soup.
soup dia kena try. aku p dia xbuat soup.
sebab kurang permintaan,tapi dia kata mana yang pernah rasa soup dia mesti akan datang balik dan order.


nasi goreng dan burger ayam crispy ala mcd.

harga berpatutan gila.

pasta boleh pilih antara 3jenis ni.
next time aku nak try seafood aglio olio pulak.

-------------

menu yang aku order.

adelia punya.
licin Adelia makan ayam.
y lain mak apak dia habiskan hehehe

dia punya kerak tu homemade. sedap. tak hayai n x muak ok.
sos blackpepper dia pun homemade. tak hayai..sedap wei..
coslaw dia paling win. sedap gila. sayur tu rasa fresh xrasa lunyai..xsememeh berair pun..sedap la.


ni eli punya.
eli kata sedap. rasa light ja. dalam kuah tu bukan daging semata-mata.
ada juga carrot..ni pun tak hayai.rasa light. sedap.
licin kot Eli makan,aku xdan nak rasa pun.


ni aku punya!
sedddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaapppppp!!
pamdai dia grill ayam.
juicy..xkering pun ayam dia..
kuah blackpepper yang dia buat tu memang kena gila dengan ayam yang dia perap dengan herbs.
sedap wei..

puas hati kena RM33.90 sekali air.

air aku ambil lemon tea.
lemon ais
banana smoothie

1st time aku makan banana smoothie tu..sedap! nanti sapa yang p kena try. serius sedap. rasa lemak pisang bersusu.sedap.


belakang ni tempat dia masak.
bersih wei..
persekitaran kedai dia pun memang nampak bersih.

tempat pun besar.
memang sesuai untuk family yang ramai datang makan sebab harga dia berpatutan dan berbaloi.

---------
owner kedai ni dia dulu berlajar kulinari.
sebab tu semua makanan dia memang rasa sedap dan dia sedia makan pun nampak steady ja.
xda pinggan comot-comot ok.

---------

orang sekitar sungai petani boleh la p try.
dia dalam kampung permatang berangan.
kalau dari taman kempas,kena menghala ke sekolah menengah pinang tunggal.
sebelum selekoh nk ke sekolah tu,kedai dia belah kiri uoll.

sekali tengok macam kedai abe-abe..tapi dia kedai western.
p la try wei.
insyallah berbaloi harga dgn rasa.

jangan lupa try soup dia..
aku nanti nak repeat nak try soup dia pulak.

ni alamat dia :
KAMPUNG KILANG MAKAU PULAU TENGAH,SUNGAI PETANI,KEDAH, 08000 Sungai Patani, Kedah, Malaysia

atau kalau xtau mana nak tuju, call ja owner dia : 011-1448 1849


bye!









For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

menyelerakan..boleh pg serbu ni...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..