Skip to main content

Happy Birthday SafiyyahOsman.

Ok,cukup dah umur 27tahun. Xcelebrate apa pun. Ringkas-ringkas ja.

Sebab bz gila babun punya. Now aku dah ada dekat KL. esok settle shooting dengan tv9,terus gerak balik SP semula. Kesian Eli penat.

Kesian Adelia juga. Kena tinggal duduk denga ayah & mak Sarimah. Selamat adik2 cuti juga. Depa yang tolong jaga.










Gambar tok dengan adik yang hantar. Kemain dia. Syok no duduk dengan tokwan dgn tok.

--------------
Aku gerak turun KL jam 8pagi tadi. Sampai Sepang jam 2.30ptg. Singgah farmasi beli barang sikit untuk pakai esok mcm sarung tangan semua tu. Beli contact lens.Beli kain alas meja,terus gerak turun Klang. Sebab pinjam rumah SIL untuk program esok.

Penat gila. Eli lagi penat la. Pastu sakgi nak turun Sepang balik jumpa MA Sepang pass barang.

-------------

Esok petang gerak balik juga sebab banyak kerja menunggu. Foot soak kena bancuh,body scrub kena bancuh,lip scrub kena bancuh,eye serum kena bancuh.

Selamat sebelum datang haritu n sebelum p kenduri Along,kami sempat bancuh lipbalm,sempat buat produk baru. masukkan dalam botol semua. Serius macam lipas kudung.

Dengan sehari sebelum(7.2) gerak kereta buruk aku tu rosak. Dengan kereta nak gerak ke KL xdak!

Selamat Capit(bffffffffffffffff) i ada. Dia bagi pinjam kereta. Mula nk pinjam kereta mak Fuziah,6.2 mak cancel,lmak cancel pun last minit..terus teringat capit.Lega. Family dia pun ok bila aku nak pinjam kereta,sbb segan la kan..Capit ni banyak tolong aku.

Pastu p repair kereta,siap dalam jam 11 gitu baru bawa kereta p letak rumah Capit kot mak ayah dia nk guna p mana-mana.

--------------
8.2.2016
Niat semalam nak gerak p KL,tapi sebab kena masuk Penang jumpa customer..sampai Parit Buntar pun dah jam 9-10..terus xjadi gerak..tu pasal gerak pagi tadi.

Mace-mace hahaha..

----------

Sebelum sampai rumah MIL,eli singgah SR,nak belanja makan la katanya.. Sebab birthday aku.

Aku xsuka la SR sbb TAK SEDAP!











Happy birthday utk diri i sendiri🤓.

-------
Makan laju-laju. Balik tidor.

----------

Terima kasih pada semua yang wish HB pada aku. Xdapat nak reply semuanya. Terima kasih atas doa yang baik2 utk aku,Eli & Adelia.

Ok.
Bye.

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di