Skip to main content

Macamana Boleh Masuk Suratkhabar Harian Metro.

1st sekali,aku nak ucapkan Terima kasih banyak-banyak dekat Kak Ezy. Kalau bukan sebab tunjuk ajar Kak Ezy,aku xdapat peluang mcmni.Terima kasih banyak-banyak kak.

--------------

Soalan :"Macamana piyah boleh masuk paper?,masuk free ke bayar??Giteewww..

Jawapan : hanya perlukan modal "muka xmalu" dan ayat formal yang cun.

----------

Aku kena interview oleh wartawan harian metro bulan 11 tahun lepas. Dalam tengah bulan mcm tu.

Tapi soalan dan gambar kena bagi melalui email,sebab aku menetap di Kedah. So kena snap gmbr sdri dan email ja.

Bila dapat ja email kata,harian metro confirm nak interview aku pasal produk aku buat ni,ya tuhan.. Syok + ketaq gila.

Sebab aku xjangka pun akan dapat peluang macamni. Betul kata Kak Ezy,kita muka jangan malu. Klau kita xambil step untuk ke depan,sampai bebila kita dekat belakang.kalau bukan kita y jdi orang pertama kenalkan produk kita pada org,siapa lagi?

So aku buang rasa malu.100% buang.

---------

Dapat soalan. Aku ambil masa jawab dalam 30minit. Punya la excited hahahaha..











Aku dulu zaman sekolah menengah,start duduk dengan mak,memang rajin la tempek muka guna tomato..tempek muka guna tepung campur telur..blend carrot,blend epal buh dekat muka.. Wap muka tiap 2minggu.. Memang aku suka buat dulu-dulu sebab bila buat jerawat mmg penyegan nak naik dekat muka aku hahaha.. Tu semua mak yang ajar. Mak style xbagi aku n kakak pakai produk dari siam or produk y rebrand tu. Habeh kuat pakai dia punya pencuci muka body shop.

--------

Jawab 12soalan yang wartawan tu bagi. Dan aku terpaksa minta tolong Fitri untuk snap gambar aku dengan Eli untuk hantar dekat wartawan tu.




































Serius penat wei. Lani pula ada 12produk. Macam lipas kudung dah dedua. Selamat la produk xhabis serentak. Kalau x memang pengsan.

------------










Mek Adelia gak yang steady. Pau tetap pau 😂😂










Aku xpernah simpan harapan tinggi pun. Jeneh aku kalau ada,ada. Kalau xda xpa. Tapi mesti try buat...lepas buat xjadi.. Try buat lagi..atau try buat benda lain pula.

Sebelum nak buat produk atas nama sendiri,titik peluh sendiri bancuh dengan laki aku..

Aku berniaga macam-macam dah wei hahaha..berniaga barang baby,berniaga bbarang china,berniaga kuah kacang,berniaga teh detox..

Buat sementara,bisnes kuah kacang dgn detox tea memang aku stop dulu.

Nak 100% fokus dekat purebysafiyyahosman.




Syok juga partner dengan laki sendiri walaupun hari-hari gaduh kakakakaka..

---------







----------

Banyak-banyak terima kasih pada wartawan bernama faizatul. Terima kasih sbb sudi bagi peluang pada saya.

-----------

Good luck utk semua org.
Bye.

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman


Comments

Suria said…
bestnya! tahniah piyah, berbaloi usaha hampa
aku tunggu lepas bersalin nak try produk hg, lama dok tahan hahahhahahahahaaa
InaYusoff said…
follow life piyah sejak beli barang beby dengan piyah..anak pon name safiyya..hahahaha....

selamat maju jaya dik...

betul..
nak berjaya kene muka tak malu..
ni akak ni pemaluuuuuuu...
sarah shamsyul said…
Tahniah piya..akk jd kan awk sumber inspirasi akk ye.sb awk gigih.
Yaya Vogue said…
Tahniah dear...hebat..
Dylla Fadzil said…
CONGRATSSS piyahhh!
Shakina Farhan said…
tahniah piya..good job!!!..tumpang bangga tgk dkt butik vendor eh ni purebysafiyyah..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di