Skip to main content

Kali Ke-2 Inteview Dengan Pihak Suratkhabar.

Kali kedua. Alhamdulillah. Untuk interview kalini insyallah keluar dalam pertengahan bulan 4 nanti.

Baru settle sesi photoshoot. Xdapat lagi soalan interview.

So hari Khamis haritu,aku dengan Eli gerak ke KL.Kalini bawa Adelia.

Terima kasih banyak-banyak dekat capit sebab bagi pinjam kereta dia.

Kami gerak dari Bertam pukul 10malam++ juga. Dok rancak bersembang dengan capit & pali.

Sampai Sepang,jam 3pagi. Tidoq!

Jumaat pagi,bangun siap n gerak p settle apa yang patut. Kkm pun dh tengah proses. Susah juga rupanya nak settle hal Kkm. Harga untuk produk ada kkm pun sangat la mahal.hewhewhewhew.

Tapi xpa,kami memang nak settle pelan-pelan. Kalau xyah ada kkm lega la. Sebab produk aku ni natural dan organik.

Gula,milk goat memang ada cert USDA.Detox salt,base oil,pure oil segala 100% natural.

---------

Settle keja dalam pukul4petang. Terus balik ke Sepang,ambil Mya dengan Iman dekat tadika.







Bff Adelia.

Terus la balik siap-siap untuk photoshoot sebelah malam.

Tema hitam sehitam-hitamnya. Kasut hitam,baju hitam tudung pun hitam.












Sampai studio jam8.10malam. Terus kena make up.

















Ketara gila ok gambar sebelum dan selepas. Mua i xkenal siapa. Tapi suka la hasil kerjatangan dia. Rasa segak 1jam hahahaha













Eli pun join juga. Dia kan co founder. Tapi tobat dedua kayu jati. Gila gabra!






Masa ni turn aku sorang. Lagi la gabai. Tak tau nak buat gaya apa. Xqeti aku nak buat gaya-gaya ayu hahaha






Kuruih nampak..tp hakikatnya seddddihhhh!hahaahha




Gemuk!. Hahahahaha. Sedih!

-------------

Settle snap gambar semua,kena tunggu ambl softcopy terus.

Insyallah interview ni akan keluar bulan 4-5 nanti.


Bye!

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Cik Siti Hajar said…
lain gilaaa muka piya...
safurara said…
seyes lain! hehehehe. xmakeup lawa, makeup pon lawa.
Unknown said…
dh mekap nmpak ade iras fasha sandha..cun gile!! gud luck..
e.t.t.y said…
hahaha mana ada gemok. eh tapi takpe gemok pun, iols ada geng. haha
Mrs.H said…
Mcm rupa catriona ross laaa...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di