Skip to main content

Detox Face & Body Soap Purebysafiyyahosman,Power Untuk Sembuhkan Eczema.

Hye! Lama dah nak share pasal soap yang aku buat tu. Tertangguh ja.

Soap aku buat ni dari susu kambing. Bukan aku guna susu kambing cair tu.. Aku imported base soap tu dari UK. Base soap susu kambing. Sampai ke aku dalam bentuk petak segi tepat.

Aku beli direct dari sana sebab company tu ada cert organik dari USDA. Nama company apa?,maaf terpaksa rahsiakan.

So aku imported base soap susu kambing tu dari sana. Sampai rumah cairkan dan buat sabun.

Aku campur olive oil dan pure oil dan fresh olive.











Soap aku buat ni,memang aku cari bahan yang 100% utk lembabkan kulit muka. Sebab muka aku sendiri jenis kering dan berjeragat.










Kulit aku memang kering,ada jeragat yang sampai tua xakan hilang. Jerawat cuma akan datang bila aku terlampau stress atau nak period ja.

So lama aku pikir pasal bahan apa aku nak buh dalam sabun aku utk rawat masalah kulit kering aku ni.

Makanya,dapat ilham n terus aku proceed buat kadi seketul sabun.

------------

Panjang intro hahaha.. Entry ni aku nak cerita pasal ada kanak-kanak yang sembuh eczema lepas guna sabun aku. Alhamdulillah.

Cerita dia start macamni, ada sorang kakak ni,dia dari Kepala Batas. Dia nak juga-juga jumpa aku depan2. Aku pun ok kan jala.

Set jumpa dekat MPSP. Jumpa dia tunjuk anak perempuan dia ke aku. Kecik molek ja. Tapi ada masalah kulit yang teruk. Eczema teruk sangat habis 1muka.

Dia minta nasihat aku dan minta aku rekemen apa yang elok untuk anak dia.

Aku pun syorkan guna foot soak(buat mandi 1bulan 1x) dan guna detox face & body soap 2hari sekali(tapi dia guna hari-hari).

Seminggu lepas guna tu,akak ni nak juga-juga jumpa aku semula. Dia kata nak repeat order dan nak tunjuk sesuatu.

Aku pun on. Jumpa dekat MPSP juga.

Dia sampai,aku tengok anak dia. Ya Allah!!! Muka dah xda keruping!!



















Serius aku sebak gila! Dia aktif tau. Masa mula tengok dia memang terbit rasa kesian. Tapi jumpa dia lepas pakai soap aku buat tu. Syukur ya rabbi. Serasi.























































Kalau tengok,dekat pipi tinggal sikit-sikit lagi. Sebelum tu dahi semua penuh tau.

Alhamdulillah. Aku sampi sekarang dok update tanya mak dia. Makan still kena pantang. Kalau silap makan akan naik juga mak dia kata. Tapi better banyak. Sampai sekarang maintain guna soap aku tu.

(Maaf gambar sebelum xada,sebab mak dia sedih nak snap gmbr anak dia time tu)

----------
Start dri tu,kalau siapa yang cari untuk anak eczema,aku syorkan guna soap tu.



















Alhamdulillah.







Ni pun anak eczema dan gatal-gatal.

-----------

Ini anak kepada kawan kakak aku. Kakak aku tengok pun terkejut sebab dia kata anak kawan dia memang suffer lama dah.

Kak fyda saja nak cuba sebab dia dah cuba macam-macam.






























Dekat tengkuk dah xda. Alhamdulillah.

-----------------

So pada mak-mak yang anak ada masalah kulit eczema atau kudis,boleh la cuba. Mana tau serasi.

Sabun aku buat ni memang langsung tak ada bahan kimia mahupun alkohol. Semua natural dan organik.

Kalau nak cuba, boleh direct contact +60194163319 atau boleh dapatkan dari stokist. Purebysafiyyahosman ada stokist diseluruh Malaysia.

-----------------

Untuk COD / Self pickup boleh contact nama -nama dibawah.

Hernie
Sabah(kepayan/putatan/penampang & jalan lintas)
@herniehanie
+60138509140
-----
Dian
Alorstar & perlis
@Aiyans_detoxskincare
+60124140326
-----
Aini
Temerloh
@ainimanshor
+60139395621
-----
Ika
Sepang/nilai
@bodylux.my
+60193713149
-----
Nabilah
Melaka
@susadetox_naturalscrub
+60197080920
-----
Azeera
Seberang jaya/sg dua/permatang pauh
@qz.corner
+60192809575
-----
Shida
Kuala selangor
@fizara_beauty_care
+601110648784
-----
Rashidah
Labuan
@nisa_beautyshoppe
+60192759765
-----
Anna
Kulim
@purebysafiyyahosman.kulim
+60124343902
-----
Norazean
Kemaman/kerteh
@norazeansulaiman
0139229831
-----
Faten
Jb/pasir gudang/nusajaya
@fatennurjihan
0173138980
-----
Wanie
KL/putrajaya
@purebysafiyyahosmankl
+60194044517
------
Ryna
Skudai/Kulai/Pontian
@rynawahab
+60127820776
-----
Ezy
Pulau pinang(Dalam Pulau)
@mmaf.co
+60195125657
-----
Aminatul
Kuala selangor/sg buloh/puncak alam
@fizara_body_care
+601110648784
------
Ana
Cyberjaya
@natural_shoppe
+60163921589
-------
Alia
Putrajaya
+60193250207
------
Aisya
Shah Alam/Klang
FB: Pot-pure-y +60133789442
------
Ayu
Semenyih/Beranang
+60134593957
-------
Munira
Kuala Terengganu
@nursumayyah_spa +60123325720
-------
Farah
Kota Bharu/kubang kerian
+60179771600
-------
Fatin Najmi
Tumpat/Pasir Mas
@luvfromsofia
+601136404164
-------
Iffah
Gombak/rawang
@ae_qeffaviame
+60123814511
--------

atau boleh dapatkan dekat vendor butik yang jual produk purebysafiyyahosman.

1. @Dreamon_boutique
Belakang petronas Sunway Carnival,Seberang Jaya.

2. @fashionista_station
Medan perniagaan pauh jaya,Penang.

3. @Qishcollection
Berdepan dengan 7e jam besar,Sungai Petani.

4. @vioraempire
Batang kali bangunan JRD, jalan nak naik genting, selangor.

5. @Tudungstoredotcom
Bangi sentral, sebaris bella amarra level 2..but starts at 31st jan

6. @FairUs_Boutiqe
14, Jalan seroja 1/1,
Bandar Amanjaya Sungai Lalang,
08000 Sungai Petani,
Kedah Darul Aman.

7. @LeGuarBoutiqe
No 17, 1st Floor,
Jalan Shahbandar 2,
Bertam Perdana 3,
13200 Kepala Batas,
Pulau Pinang


--------

Dan purebysafiyyahosman juga masih mencari stokist seluruh Malaysia.

-Parit Buntar & Nibong Tebal
-Bagan serai & Taiping
-Ipoh
-Manjung
-Tapah
-Slim River
-Bangi & Kajang
-Bertam & Kepala Batas
-Baling & Sik
-Langkawi
-Sarawak
-Kuantan & Pekan


Berminat untuk jadi Stokist(MA) boleh contact +60192609886.

Ok.
Bye.


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di