Skip to main content

Nurul Ikan Bakar,Sungai Petani -- Sedap & Murah.

Haritu mak ajak makan-makan dekat Nurul Ikan bakar. Makan ramai-ramai sebelum along balik Kerteh.

So aku booking tempat. Pikah nak duduk tempat bersila,aku google untuk ambil no fon.





Disebabkan semangat jam 7.45ptg aku dah sampai hahahaha




Sampai terus bagi nama n tengok dah siap meja depa reservedkan.



Sotong goreng tepung. Rasa boleh la. Xsampai 15min licin.



Malam tu yang join :-
Tat n kinah
Mak
Kak ija
Pikah n anak-anak
Aku,Eli n Adelia
Along

Uncle dengan mat nasir nan ado.






Aku,Eli dengan Along 1hidang. Mak,kak ija,kinah,pikah,tat 1hidang.




Muka happy sebab makan mak belanja hahahaha

--------------
Makanan memang sedap. Ikan dia langsung xrasa hanyir.memang terbaik la.

Kami order:-
Ikan siakap 3rasa 2ekor saiz sederhana.
Ikan jenahak bakar 1ekor paling besar Rm48.
Ikan merah masak stim limau saiz besar 1ekor.
Tomyam seafood 2mangkuk besar.
Kerabu mangga saiz M 2pinggan.
Kerang bakar 1pinggan kecik.
Sotong goreng tepung saiz M 2pinggan.

Total : Rm317. After guna kad diskaun tinggal Rm297 tak silap atau Rm294.

Ok la kan. Memang sekelip mata licin ikan.hahahaa

--------
Servis A+. Makanan siap cepat walaupun ramai orang. Tempat bersih. Pekerja xsombong.

Paling aku suka ikan dia tu xrasa hanyir langsung.masa pilih ikan Mata ikan semua elok. Insang merah. Memang tau ikan fresh. Sedap dan sangat berbaloi dengan harga. Pekerja bila kita tanya pasal harga ikan,dia bagitau jelas. Bila silap order pun still sporting layan customer. Memang terbaik.

Tempat parking luas. Pakcik yang jaga parking tu ramah n baik. Memang puas hati la.

Cuma air ja. Maneh melecas hahaha.. Order sirap. Memang pure rasa sirap. Rasa kelat sikit hujung lidah.

Y lain2 memang A++.

No fon untuk booking tempat :-
+60124893315 -- anak owner.
Whatsapp reply laju.



Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Lyena Vee said…
btoi2 piya. my family baru p last month. depa memang puji habeh tempat ni. next time balik sp, nak p try jugak
Dylla Fadzil said…
Nurul ni cawangan Nurul Ikan Bakaq yg kat Penang dekat bridge tu ka?
safiyyah osman said…
Xtau plak dila.. Rasanya situ la.. Sbb msa google naik y belah kl..
safiyyah osman said…
Harus cuba! Heehhe mmg puas hati.

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..