Skip to main content

Modal Rm1 jual Rm15. Kayanya kau!

Gittewwww.. Benda berkait dengan masa,tenaga dan ilmu belajar buat something yang bukan semua orang boleh buat kita tak yah la nak pertikai kenapa modal seringgit jual 15inggit..

Contoh terdekat dan tengah femes sekarang ni adalah pembuat-pembuat liquid vape. Hg ingt nak penuhkan 10,000.00(paling bodo) botol 30ml tu makan masa banyak mana????? Tenaga yang dia guna masa bancuh tu nak kira mcmna????

Hg rasa dia mampu ke nak bancuh,nak isi masuk botol..kalau dia buat sorang-sorang???wahhhh manusia ke tokpekong semua keja buat sendiri..hahaha

Hg baca x yang dia ambil pekerja..pekerja ingat free????goyang telor terus semua bekas tu penuh???

Pastu sticker semua jalan tott tett tott teett p ke botoi lekat diri depa sendiri dekat botoi liquid tu... Hahahaha dasyat2..modal seringgit tu.

Air letrik semua atas tanggungan subsidi.. Nikotin semua jalan sendiri masuk malaysia FOC woooooo.. Perhhh!singgit sungguh modal abang-abang brewer.puuih!


Jgn sakai sangat perangai pertikai kerja orang,punca rezeki orang lain.

Jangan sebab benda tu mahal,hg xmampu nak beli nak guna.. Terus kata orang untung besar..bunuh melayu sama melayu..padahal boleh ja dapat liquid harga lebih rendah. So rasa liquid tu pun so-so setanding dengan harga la..kan.

Hg invest beli flavour creamy or premium quality..harga 40 paling bodo ke Rm100.. Hg dapat la flavour y sedap terbaik gila babi punya!

Tapi kalau rasa mahal,beli la y cap ayam Rm100 dapat 10botol. Atau nak senang p beli buah yang dalam tin tu ambik jus dia..buh dalam tank..Confirm bukan 20% yang stop merokok.. Mungkin akan jadi 100% terus orang stop merokok. Hahaha #lawakhambar

--------

Masa dan tenaga xboleh nak kira dengan duit... Untung 1juta sekali pun penat nak dapat 1juta tu xhilang lagi tau...penat tu dok meleleh jadi peluh lagi tau..

Pastu rasa nak pakai keta mewah, p la belajar buat liquid..boleh pakai lambo woooooo....tapi sapa pakai toyota 4runner merah lagi terbaik!haha

Nak brew menatang liquid pun orang tu pecah otak pikir mcmna nak bagi sedap.. Kalau bancuh benda tu senang mcm kencing berak..semua orang dah pakai lambo aku rasa. Tak pun paling lekeh toyota 4runner merah tu.

Bukan semua orang yang berniaga bermodalkan duit,masa dan tenaga ni untung sesaja..

Kita xnampak susah dia.. Susah dia belajar...susah dia buat xjadi dan xditerima...barang hilang..barang rosak... Bukan semua orang mula berniaga indah-indah belaka.

Bukan sekali jalan terus sedebuk duit jatuh atas muka.

Sama mcm orang berniaga makanan,ada hari dia kira mahal.. Mungkin haritu bahan mentah dia banyak busuk..banyak xelok.. So nak topup balik modai yang dh keluar terpaksa up sikit harga makanan untuk hari tu.

Sama mcm orang persoal baju budak-budak lokal.. Boleh ja dapat baju lokal harga murah kalau xmau yang harga 50 keatas..tapi nasib hg la pakai baju cepat meqi..

Nak design pun bodo-bodo upah orang paling murah y aku tau Rm250/design. Tag lagi.. Upah org jahit tag dekat baju lagi..Printing lagi... Hg ingat semua tu murah??photoshoot lgi..ingat free??

Pastu paling lawak p compare dgn brand femes yang baju dia senipis kulit bawang! Hahahaha mmg murah la baju kulit nipis mcm kulit bawang.lulz. Pastu jenis kilang y buat.. Mmg la murah.

Makanya... Kalau siapa rasa rokok Rm17 murah. P hisap rokok. Simpe dimple mimple!

Sendiri tau kemampuan diri tu takat mana,sendiri pandai-pandai la nak hidup.

Jgn pongpang pasal periuk nasi orang yang hg sendiri xtau apa kesusahan yang dia kena hadap.

Y hg nampak dia pakai lambo.. Hg xpandang susah dia taqa nak dapat pakai lambo..Kalau dia anak jib xapa la.. Ni mula dari bawah kot.

----------

Semoga KKM kaji balik n bagi la chance dkt peniaga2 vape..kesian gila kot sampai licin ampa sapu barang niaga depa..

Lain la kalau depa dapat 2.6b mcm jib,boleh la nak sapu sampai licin dalam kedai..

Entry ni xtuju ke sesapa.so jangan ada yang sentap. Ni just pdpt kosong aku ja.


Ok.
Bye!








Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman



Comments

Unknown said…
Diorang ada magic wand cam harry potter tu Piya....tak payah amik ati sangat la. Continue doing what best for u n family k....duk geram tgok scrub ni...scrub muka ada?...muka dah mcm kertas pasir semenjak preggy nihh...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..