Skip to main content

Abang Botak Station,Sungai Petani---Wajib Singgah!

Aku nak cerita pasal 1port makan baik punya dekat Sungai Petani.

Sesaja haritu p makan situ. Dia buka guna lori pickup putih bodo tu ja tapi masak sedap nak mampuih!!

Murah plak tu!!










Ni lori putih tu.. Memang simple habis. Tapi bersih. Tengok kemas ja tempat dia masak. Sekeliling lori pun bersih.









Tempat letak pinggan n makanan pin bersih.









Harga makanan murah gila!!









Paling mahal Rm8.00..paling murah Rm3.90.

Malam tu Eli makan pasta carbonara dgn bolognese. Aku makan prawn olio. Sumpah sedap! Xpadan lgsg dengan harga..sebab sedap sangat padahal tepi jalan ja..rasa marveles!

Untuk harga Rm5.90 tu bagi aku memang berbaloi. Kenyang. Serius bberbaloi. 1pinggan pun dah kenyang kalau ambil saiz L.

Spaghetti yang depa served depa timbang dulu,xsure tiap saiz tu berapa gram.

Ada air beberapa jenis. Aiskrim pun ada.

Prawn olio dia sedap!cuma pedas gila..tapi sedap.next time kalau aku p lagi,aku nk minta kurang pedas.

Bolognese dia pun sedikit pedas,tapi sedap..rasa mcm dia letak cajun..sebab rasa herb n berangin..lari jauh dri typical bolognese yang biasa dok makan tu.

Carbonara dia eli cakap sedap gila! Eli suka.nak kata lemak sangat pun x..tapi cukup rasa.

Haritu aku makan lagi sekali..hahahah sebab dia kemurahan dia dan kesedapan dia..

Aku order set nasi goreng + chicken chop. Nasi goreng dia memang sama macam nasi goreng tok. Resepi nasi goreng tok -- nasi goreng dia lebih kurang mcm resepi aku tu. Memang sedap. Kena gila dengan chicken chop dia.. Sos blackpepper dia light ja. Memang kena. Tapi sos tu aku suruh asing.

Dan paling best nasi goreng dia pedas.hehehe..aku suka pedas.

Harga : Rm8 ja utk set. Nasi 1mangkuk sederhana. Ayam besar lebih kurang sebelah +- tapak tangan aku.

Terbaru aku makan set spaghetti+chicken chop




Rm8-Rm8.90 ja..aku ambil spaghetti tu dalam portion L. Wei sedap weiii! Aku minta kurang pedas. Memang meletop! Sedap!

Dia punya servis cepat. Lepas tu peramah. Xkerek pun. So memang best la..

Aku saja sembang-sembang,rupanya depa baru ja buka dalam 1bulan. Start petang hingga jam 12-1pagi sahaja.

Area kedai dia dekat bangunan belakang seng heng y dekat nashmer nasi kandaq village mall tu.. Aku nk cerita pun xtau hahaha..

Kalau lalu nak p ke village mall dari taman ria,memang nampak la lori pikap putih abg botak ni. Besar2 tulis homemade pasta abang botak.

So siapa yang suka makanan murah gila tapi sedap dari cafe hipster,sila la terjah abang botak station ni. Sumpah berbaloi. Murah. Sedap. Bersih.

Aku x dibayar pun utk war2 kan pasal bisnes dia..saja buat review sebab suka dengan servis dia.. Peramah. N makanan pun sedap! Next time nak try beef steak dia pula.

Tapi prawn olio tetap dihati! Susah nk cri y terer masak prawn olio. Sebelum ni y sedap olio dkt dome,second abang botak ni..ketiga ooi & comrades Ipoh sana.

Ok.
Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..