Skip to main content

Zumba Pertama.

Aku dah start zumba! Hahaha..Eli sgt menyokong bini dia bab nk kurus..tapi malangnya bini dia nafsu makan serupa naga..

So semalam dah start xzumba. Class sejam ja. Aku p dengan leya dan mira.

Mira adalah sepupu gaduhbaikgaduhbaik aku dari kecik. Leya pula adalah bini kepada kawan baik aku dari zaman sekolah.













Depa dedua dah kurus kering.aku ja raksasa. Tapi cermin ni mmg xadil..buat aku nampak gedempol..lulz













Terpaksa katunkan muka leya sbb muka dia xbrapa nk jadi dalam ni..real life dia cun gila sbb putih melepak2...so xadil la letk gmbr dia nampak xcun. Gittewww..Leya nnt kita selfie skali lagi heheh..













Sementara tunggu leya dengan mira sampai,minum dulu!

Eli hantar dan ambil aku..dia la tolong jaga Adelia. Ntah mana dia bawa Adelia ronda.. Pastu mengadu ke aku y Adelia pau dia aiskrim pisang Rm13..pastu xmakan hahaha..












Dah macam dalam club. Muzik kuat nak mampoih.

Time ni lagi 10minit nak habis zumba..aku dah serender..penat gila weeeeeiiiii!












Cerdik pulak p pakai baju 2lapih..peluh dah serupa hapa lagi.. Tapi best..





































Gambar lepas habis zumba. Hahaha.. Koteaw goreng kerang gila gila babi punya sedap! Rm3.50 ja.

Pakcik ni goreng guna dapur arang.pegang kuali selamba badak ja guna tangan.

Lepas habis sepinggan koteaw..aku kena habiskan pulak nasi ayam Adelia.. 😪😪😪..

Balik timbang dekat rumah..berat naik gitu ja 😭😭😭😭.













Muka sebelum zumba. Semangat sbb xtau macamana tarian zumba.hehe

Lepas dah sampai rumah..terus laju-laju mandi dan scrub badan guna Susa Detox Body Scrub flavour Chamomile Me dari purebysafiyyahosman.

Harini bangun memang badan xberapa la sakit sangat macam selalu. Kalau x tobat sakit gila badan. Tapi sebab dalam scrub tu ada susa detox blend.. Y salah satu fungsi dia adalah mengurangkan sakit2 badan..so Harini aku nak zumba lagi..sebab badan xsakit!

Bau scrub pun sedap dekat badan.










Bab bau tahan lama dekat badan tu memang betul. Pure oil yang aku guna bukan sembarangan..aku import dari UK.

Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman



Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..