Skip to main content

Kedah-Perak-Klang-Kl -- 1hari.

Aku baru settle balik dari KL. Terpaksa turun KL sebab nak kena beli barang utk purebysafiyyahosman. Nak kena buat 1000botol sebab 300botol yang baru ni dah licin.







Gerak petang Ahad,singgah sat dekat Tikam Batu minum tea siam tu. Pastu dan la acah2 deep hahaha.







Aku sewa van dari kawan Eli dekat Parit Buntar,so dari TB ke PB. Sampai PB pukul 8.15malam,terus pekena nasi kandaq Ali dulu.

Rm8.50 ja. Air minum air bawa sendiri. Total kena Rm16.50. Eli makan ikan keli,telur rebus,sayur kacang,tea o ais. Murah dan sedap. Dedua nasi +. 😬😬






Kami lalu jalan belakang. Jimat duit tapi buang masa sikit la.

Lalu jalan Taiping-Terong tu. Situ jalan gelap gelita.







Jalan mmg gelap gelita. Dah la tingkap van xboleh tutup..gabra gak la sikit. Hahaha

Masa p tu xtakut sgt sebab gerak awal,jalan tu macam meriah lagi la. Tapi masa balik dari KL,lalu jalan terong n sebelum sigari tu mmg meremang. Dah la tingkap mmg buka habis.






Relax-relax berhenti dekat MCD Kuala Selangor kalau xsilap. Makan dulu sebelum gerak ke rumah SIL.







Depan rumah SIL,dah siap mandi n nak gerak ambil barang. Datang naik van sebab nak kena ambl bekas utk masukkan scrub n foot soak.






Sepatutnya plan nak balik Selasa pagi. Tapi Eli buat kalut nk balik awal..so malam isnin balik juga kalut2..


Harini dah ada dekat Kedah.fuuuhhh..aku tidor xsedar apa..

Marilah buat kerja. Banyak barang nak kena pos juga.

Btw,stock detox tea dah sampai Malaysia,tengah tggu kastam release.Siapa nak order tengok dekat ig purebysafiyyahosman ya!

Bye.

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di