Skip to main content

Apa cerita Dengan Purebysafiyyahosman?

Harini aku dah angkat barang naik lori. Insyallah minggu depan dah ada dekat Sungai Petani.

Boleh fokus plan yang Eli dah buat. Aku pun boleh berniaga macam biasa. Boleh buat plan aku juga.

Purebysafiyyahosman pun dah makin ok. Ada dah sales..walaupun marketing baru biasa-biasa.

Sekarang kira sehari tu ada la terjual 6-10jar. Hahahaha.. Seronok kot. Cuma letih la..xlarat nak mix n kacau manual guna tangan.








Official photographer Purebysafiyyahosman adalah FazliZainor. Super duper talented gila babasssssssssss.









Susa Detox Body Scrub ni available dalam 3flavour.

1.Chamomile Me.-sesuai utk orang y susah tidor,stress dan nervous tension.

2.Citrus Honey.-sesuai untuk badan yang banyak parut,jerawat dan badan berbau.

3.Coffee Orange.-sesuai untuk orang yang badan ada selulit,kulit sunburn dan orang yang dalam pantang.

Tapi soon coffee orange akan di ganti dengan choco honey. Siapa yang follow instagram @purebysafiyyahosman mesti dah tengok video pasal Choco Honey tu.

Susa Detox Body Scrub ni bukan macam scrub biasa tau. Bukan sekadar nak hilangkan sel kulit mati, tapi utk detox badan sekali.

Ada customer tanya kenapa masa scrub n selepas scrub rasa dahaga tapi badan rasa segar lain macam.

Itulah kesan dari detox salt. Memang dahaga. Lepas scrub kena minum banyak air n scrub hanya 1minggu 1x sahaja.

Detox scrub ni akan detox badan kita melalui luaran,dia akan gantikan kandungan magnesium yang dah hilang dalam badan. Lancarkan peredaran darah,berfungsi untuk relaxkan urat dan otot dan menyegarkan badan.

Memang perlu minum banyak air kosong selepas scrub untuk buat badan lepaskan toksik melalui air kencing dan air besar.






Feedback customer. Antara customer yang awal membeli.






Kak Nurul Ain pun dah cuba. Lega dia suka dan puji.







Ni paling best,feedback yang panjang. Aku happy gila.






Foot soak Lavender & Chamomile.

Foot soak ni pun ada detox salt. Foot soak ni aku buat bila ada customer detox tea tanya, Safiyyah xda ke produk yang utk detox kaki??..

Terus aku cakap ada..tapi sebelum ni dok pakai sendiri ja. Sebab aku memang selalu detox kaki..kira sebulan kadang 2x.. Tapi buat foot soak xda la letak lavender apa semua..cuma detox salt ja..

So customer tu suruh jual ke dia.. Makanya pooopppp! Tadaaaaaaa foot soak pun terjadi hehehe..

Foot soak ni akan hilangkan bau kaki dan akan rawat kaki yang bermasalah mcm mudah mengelupas,mudah merekah..

Lavender adalah bunga yang bersifat anti septik. So memang sangat bagus untuk legakan masalah kaki kita.

Chamomile tu pula aku masukkan utk buat mood rasa tenang bila dia kena air dia keluarkan bau.. Bau dia tu yang menenangkan.







Feedback dari customer. Alhamdulillah.

Cuma perlu rendam kaki dalam basin yang dimasukkan air suam,masuk 2-3sudu serbuk foot soak. Rendam la dalam 10-15minit.

Lepas tu minum banyak air. 1minggu cukup 1-2x buat foot soak.


Soon aku buat lip scrub pula. Tengah tunggu sticker siap ja. Huhuhu..
----------------------------

100% handcrafted. Natural & organic. Free from additives,chemical preservatives,sulfates,paraben and artificial fragrances.

Note: pls avoid getting water inside the jar to prevent premature spoiling.

---------------------------------

Memang 100% natural dan free dari bahan kimia. Setiap produk tahan 1tahun.

Pure oil semua aku imported dari Uk dan USA.

Harga untuk setiap produk cuma Rm25/jar. 250ml.Postage : Rm7/jar. Beli lebih dari 1jar postage akan dikira semula ya. Selalunya 2jar Rm9,3jar Rm11

Siapa yang berminat,boleh la whatsapp +60192609886 atau ke instagram @purebysafiyyahosman .

--------------------------
Orang tanya macamana aku boleh nk buat detox-detox scrub ni..

Aku pun xtau..hahaha..aku stress tunggu stock detox tea lambat sampai Malaysia.. Relax banyak sangat.. So aku pikir,apa benda yang aku nak buat..n boleh jana duit...dari dok tunggu melangut ja..

Terus keluar idea nak buat scrub tu..tengok2 ada customer tanya plak pasal y kaki busuk tu..terus zassss! Masuk kelas utk belajar buat segala jenis scrub.. Zasssss!!! Siap! Hehehe..memang aku all out untuk purebysafiyyahosman ni walaupun modai aku sangat sangat sangat kecik.






The only way to do great work is to love what you do.If you haven't found it yet,keep looking.Don't settle.

----------------







Btw, aku dah mula masuk jadi vendor dekat butik orang. So far dah 3tempat. Batu caves,Kelantan dan Melaka.

Boleh cikidout pasal tu dekat instagram @purebysafiyyahosman ya. Atleast boleh la uoll try dulu sebab walkin ke butik vendor tu ada tester.


Bye.
Wish me luck!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di