Skip to main content

Sepanjang Di Kampung -- Kedai Makan Sekitar Parit Buntar Yang Sedap Gila!

2minggu lebih juga aku balik kg. banyak buang masa dekat rumah mak pak Eli ja. Balik rumah ayah pun 3-4hari ja kot,rumah mak sempat singgah sat ja sebab time singggah tu air xdak,Adelia pula selesema..takut nak stay sebab kalau nak mandi semua kena p rumah mama Adam,takut Adam jangkit. Gittewww..

Kalau duk lepak dekat Parit Buntar memang keja keluar cari makan ja. Sebab banyak gak tempat makan best-best.


Koteaw goreng pak halim. Sedap gila oi. Abah kata pak halim dh jual kedai ni.. Kalau pak halim masak dulu lgi sedap..

Tapi makcik ni masak pun sedap. Aku teringin nak cuba nasi goreng ayam dia..tapi p pukul8mlm gitu,nasi dh habis. Padahal kedai dia petang kot bru buka..cepat gila habis.

Kedai pak halim ni semua pekerja dia perempuan. Riuh rendah kedai dia hahaha.. Ada roti canai juga..kuah sedap,roti canai lembut. Tak dapat derrr makanan sedap mcmni kalau hidup n mati dkt KL. Hewhewhewhew.. Meh jalan2 dkt Prit Buntar.. Best!



Ni breakfast, nasi lemak sri kuning. Aku xberapa suka sgt..tapi kedai dia ramai gila orang..Eli suka la nasi dia..aku lebih suka nasi lemak pakcik y jual kerang bakar time bulan posa tu lagi.. Apa nama ntah kedai dia..sedap..sambal kerang dia tbaik kalau time breakfast.



Ni bakso kak ema,biras aku. Kak ema org negeri sembilan..bila dia masak apa2 y pedas..memang sedap. Sup bakso dia sedap gila. Kalau buka kedai makan mesti meletop!..masak lemak ayam dia sedap nak mampoih wei!




Ni lauk kenduri rumah Medo. Kwan Eli. Family Medo masak sendiri. Sedap! Sambal sedap..ayam goreng rempah sedap..gulai pun sedap. Rasa mcm nak tambah tapi malu hahahha..




Char koteaw along!! Sedap gila gila gila gila gila gila gila gila gila gila gila gila!!! Cuma spoil kena makan kalut-kalut sebab org ramai. Kalau nak makan santai-santai xptut la pula kan..kesian tgk org beratur tunggu meja.

Tapi memang sedap nak mampoih!hahahaha..




Nasi briani ayam Kapitan,Perda. Ni pun sedap gila gila gila gila gila gila gila.


Nak kandaq Ali/Salleh jgn dilupakan. Hahaha hat tu lagi sedap tahap nak arwah! Pastu murah..


Kalau nak tau semua lokasi makanan y sedap tu boleh tgk dkt instagram aku,aku ada share location atau google jewwwwww..

Sedap.murah.repeat 1000000062626382474x.


Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..