Skip to main content

Purebysafiyyahosman -- 100% Natural,Tiada Pewarna,Tiada Paraben

Akhirnya,datang lagi idea nak bisnes apa hahaha.. Lepas aku jual atasrak..aku memang lost..xtau nak niaga apa..xlama lepas tu,aku dapat idea nak jual barang bundle..menyelam la aku dengan Eli sampai ke Thailand. Buat instagram atas nama @bandorukira .. Lepas tu stop walau banyak lagi barang yang ada.. Stop sebab time tu dah xboleh nak menyelam..kereta xda..moto ja..

Lepas stop tu..baru start ambil detox tea dari UK..sikit-sikit..lama-lama jadi bukit. Mula ambil 1jenis ja..now aku jual 10jenis flavour untuk detox tea. Alhamdulillah..

Untung dari jual tea..aku kumpul sikit-sikit. Ntah macamana tergerak hati nak buat homemade detox body scrub sendiri..Last aku plan nak masuk kelas yang boleh ajar aku cara yang betul untuk buat body scrub. Apa yang perlu ada..apa sukatan yang betul..aku belajar ya..bukan hentam kromo.

Repeat buat dekat rumah..try..bagi sample dekat orang terdekat dan org yang offer utk jadi pengguna pertama..bila dapat feedback yang positif..

Baru aku gigih p cari supplier jar,gamble beli pure oil dari overseas..print sticker..beli apa yang patut. Fuuuhhhhh...gigih gigih hahaha..


Maka...lahirlahhhhh... @purebysafiyyahosman . Berhari -hari pikir nama apa nak letak.. Nama ni Eli yang pilih. Dia la yang design semuanya untuk sticker.

Purebysafiyyahosman adalah produk homemade. 100% natural dan tiada bahan kimia. Memang selamat. Tak da paraben..

Homemade Susa Detox Body Scrub :-

Ada 3flavour . Tapi baru buat 2flavour. Chamomile. Citrus. Orangecoffee.







Ni scrub flavour Citrus. Memang buka botol boleh bau la aroma Citrus tu.. Siap ada lemon zest ok.






Susa detox body scrub samada chamomile,citrus atau orangecoffee sesuai untuk semua jenis kulit. Aku xada masukkan sebarang pewarna tiruan tau. So memang selamat untuk kulit. Scrub ni biasa akan tahan selama 4bulan hingga 6bulan.

Fungsi scrub macam biasa la.. Buang sel kulit mati,cerahkan kulit,cerahkan pelipat atau bahagian badan yang hitam-hitam,hilangkan bau badan,lembabkan kulit dan lembutkan kulit.

Cuma beza homemade susa detox body scrub yang aku buat ni.. Aku letak pure oil.







Susa detox body scrub -Chamomile.

Macam Chamomile aku letak pure chamomile oil.. Chamomile punya flavour sesuai untuk orang yang jenis stress dan susah tidur. Buka ja jar,memang bau chamomile semerbak la..

Chamomile ni dia memang sangat bagus untuk buat kita rasa tenang dan rasa lega.. Scrub seluruh badan,biar dalam 2-4minit,bilas.. Lepas tu sabun ja macam biasa.








Susa detox body scrub -Citrus.

Citrus punya flavour power untuk hilangkan bau badan dan bahagian yang hitam-hitam. Dalam dia ada pure lemon oil dengan lemon zest.

Orangecoffee pula bagus untuk orang yang ada selulit. Coffee sangat tinggi kandungan anti oksidan. Dalam ni ada pure coffee dan pure orange oil n orange zest.

Harga untuk homemade scrub : Rm25/jar. 200ml.
Postage : Rm7/jar.

Setiap scrub jar ada mini spoon percuma.


Aku juga imported loose dry detox tea.





Imported loose dry detox tea ni ada 3flavour.

1.anti aging --rose buds,lemongrass,roselle.
2.vitamin C -rose buds,lemongrass,rosemary.
3.digestive -lemon slice,lemongrass,jasmine.

Ni memang pure xproses kecuali dikeringkan semata-mata. Cukup minum 1minggu 1-2x sahaja utk boost badan kita.

1jar ada 3peket. 1peket boleh guna 2x. So 3peket tu untuk kegunaan 6minggu.

Harga : Rm19/jar.
Postage : Rm6/jar.







Ini adalah foot soak chamomile & lavender.






Sangat -sangat bagus untuk detox kaki yang letih,lenguh dan sakit.

Bagus juga untuk hilangkan bau busuk kaki sebab kerap berpeluh.

Lavender merupakan bunga yang ada antiseptik. Chamomile untuk bagi rasa tenang.

Cuma perlu rendam kaki dalam air suam yang dicampurkan dengan foot soak ni.

100% natural dan menggunakan detox salt.

Harga : Rm22/jar. 200ml.
Postage : Rm7/jar.

Setiap pembelian Foot Soak akan dapat mini spoon secara percuma.


Last but not least, aku juga jual madu under nama purebysafiyyahosman. Madu asli tau. 100% asli.







Pure honey with vintage dipper.

Harga : Rm29/jar. 200ml.
Postage : Rm7/jar

Madu asli sangat bagus kalau campur dalam infusion detox tea dari UK atau dicampur ke dalam air yang ada loose detox tea.


Untuk more info, boleh ke instagram @purebysafiyyahosman @purebysafiyyahosman @purebysafiyyahosman

Terima kasih.
Bye.

Posted using BlogPress

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..