Skip to main content

Kenduri Sahabat Baik. Nazirah & Dani | Chaq & Fatin .

Aku sebenarnya xplan pun nak balik kg lagi sebab detox tea pun delay..so plan asal nak balik n pindah terus sekali harung bila detox tea sampai. Tapi ntah macamana hari khamis tu terus gerak balik.

Makanya dapat la hadir ke majlis sahabat aku. Nazirah 19hb chaq 20hb.







Cantik uoll. Nazirah selamat menjadi isteri kepada Dani. Alhamdulillah. Lama depa kawan..akhirnya kawen jua.

Masa Nazirah nikah,xdapat nak join..esok tu baru p kenduri dia ramai-ramai.







Aku gerak dari PB,sampai rumah ayah xsempat nak siap,Capit dah sampai. Makanya terus sarung peplum jala dengan seluar.







Pelamin,make up dengan baju memang meletopp! Cantik gila.












Ni ja kawan-kawan yang sempat jumpa. Kami semua 1group wasap kecuali isteri shafiq shaini(tudung oren),isteri rezal (tudung gold) dengan pipah (tudung merah) ja xda dalam group.

Yang lain semua kepala gila dok dalam 1group.

Capit pun balik dari Sabah semata-mata kenduri nazirah dgn chaq.

Niny bawa faris,aku tinggal Adelia dekat rumah ayah hehehe..malas nk bawa nanti spoil mood.hewhewhew







Lepak sembang lepas makan..dari pukul2.30++ membawa sampai ke pukul 6 juga la hahaha..lama kot xjumpa face to face.






Bff tag, rajin tau nazirah tempah..dalam simpanan ada 3..niny..rezal n nazirah..

Depa dok suruh aku buat juga tag ni..nak simpan buat kenangan depa kata..zzzzZzzzz ..aku kawen 2011 kot dh sekurun..







Ambil berkat.hewhewhew


Habis kenduri Nazirah,aku,Eli,Capit dengan Pali gerak p pekan SP cari port n lepak minum sekali.

Pukul11 baru sampai rumah. Selamat Adelia steady.







~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


20.9.2015 --Kenduri Chaq & Fatin.


Gerak jam 2.30 juga ke rumah chaq.







Chaq dan isteri. Segak kemain bini chaq. Kepala pun gila-gila juga hahaha..






Pun lepak lama juga..niny dgn nazirah ja balik awal. Kami follow chaq p outdoor sekali..







Bff forever n ever!! Bini rezal pun kepala gila.. Bertambah la geng aku,asma,niny n nazirah. Huhuhu



















Aku lega banyak sebab Eli jenis sporting boleh bergaul juga dengan kawan-kawan aku. Rasa mcm kami sebaya pulak..padahal Eli umur 30 hahahaha..


Habis sudah majlis kedua-dua rumah. Lepas ni tunggu turn Asma,Capit n Pali pula. Insyallah.

Semoga perkahwinan Nazirah & Dani | Chaq & Fatin bahagia sampai syurga. Boleh start dah bagi Adelia dengan Faris kawan. Hehe..



Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di