Skip to main content

Hidup Mesti Diteruskan.

Hye.

Lama tak cerita macam-macam dalam blog..sekarang busy atur hidup baru aku.

Eli pun dah 100% jadi penggangur hahaha..syok juga dia ada dekat rumah 24jam..ringan gila rasa sebab buat kerja rumah sama-sama..kadang-kadang Eli yang buat lebih.

Kami masih belun pindah balik kampung,tengah tunggu stock tea dari Uk sampai rumah dulu pastu baru chow balik kampung.

Eli pun dah dapat duit yang MAS janji nak bayar.. Walaupun dapat sikit ja tapi boleh la survived untuk hidup akan datang.

Dan aku pun alhamdulillah,jualan detox tea yang aku imported dari Uk tu sangat mendapat sambutan. Duit untung tu dapat la aku rolling buat bisnes baru pula.




Kalau dekat facebook ramai dah yang tau aku tengah gigih buat bisnes produk sendiri,tapi aku buat kecik-kecik jala dan HOMEMADE.

Ada bahan yang aku imported dekat UK dan USA walaupun duit malaysia makin macam cibaisss..tapi pejam mata la..

Aku p kelas untuk belajar cara nak buat foot soak,body scrub dengan cara yang betul..belajar macamana nak campur ikut sukatan yang selamat dan bagus untuk badan.

Lepas belajar tu baru la berani nak beli pure essential oil..dry flower semua dari luar negara. Try buat dekat rumah berkali-kali. Bagi orang try dulu..dapat positif feedback baru berani tempah sticker,beli jar semua.

Eli memang 100% support aku.alhamdulillah.

Aku saja nak cuba jual detox body scrub /foot soak yang homemade yang mana bahan yang digunakan semuanya natural,tiada pewarna..tiada paraben..semua pure..

Harap ada la yang sudi beli dan cuba. 100% selamat tau.




Ni foot soak with lavender & chamomile. Boleh detox kaki dan badan sekali kalau ada bathtub delat rumah. 100% guna detox salt ,dry lavender dan dry chamomile yang aku beli dari UK. Lavender dan chamomile memang premium quality.

Buat 25jar haritu,plan nak start jual minggu depan,haritu aku post dkt fb n ig,sekali ramai pula yang nak beli..now tinggal lagi 2jar ja yang available. Semua yang beli xnak tunggu sticker,suruh pos dulu..so pos la aku,balut macam orang gila sebab 1st time pos bekas kaca..selamat semua sampai elok ja.




Ni loose detox tea. Pun gigih beli dari oversea..tapi aku beli sikit jala untuk cuba jual. Gigih la timbang,packing dengan Eli pastu buh dalam jar. Gigih sangat oi! Harap berbaloi.Amin.




Untuk detox tea from Uk ni,aku masih menunggu shipment sampai ke Malaysia. Maybe 1-2w lagi kena tunggu.

Last but not least,

Terima kasih sangat pada customer-customer lama aku yang dari zaman jual barang baby..selalu support apa benda yang aku jual.love uoll!

Nanti siap sticker dan scrub aku story lebih detail dalam blog. Insyallah minggu depan kot dah boleh start jual beli homemade scrub semua. Foot soak tu pun tengah buat yang baru.

Bye!

Posted using BlogPress

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di