Skip to main content

Happy Birthday Suami!

Tahun ni dah cukup umur Eli 30tahun. Dah tua hahaha.. Tahun ni xda apa yang best pun..aku xbuat pun surprise apa2..

Hadiah pun nan ado sebab Eli xmau..aku belanja makan kek ja dekat SR Banting dengan belanja makan steamboat ja.



Selfie lu..Haha..beza umur kami 4tahun ja..tapi semua dok ingat Eli sebaya aku..zzzzZzzz

Time dekat SR,Eli dengan Adelia ja yang makan kek,ioll minum ja. Ambil sorang 1slice kek,lilin sorang satu..tiup lilin dekat 10x sebab Adelia nak nyanyi banyak kali,tiap kali nyanyi lilin mesti kena menyala.hahaha..😂😂

Malam sebelum tu,p makan steamboat dekat Giant,Nilai. Tinggal Adelia dekat SIL.

Xboleh la bawa Adelia nanti spoil mood nak makan sebab dia aktif melampau-lampau.




1kepala Rm35,air kosong FOC,air lain kena bayar. Kedai ni nama QP thai apa ntah..sedap la juga kuah tomyam dia..sos dia biasa-biasa ja.

Pilihan makanan memang banyak gila.




Eli bakar--aku round ambil bahan nak makan. Bangun duduk bangun duduk 20x kot hahaha..



1st time la rasa tenang setenang tenangnya makan steamboat. Kalau ada Adelia..ayoooo.. Kelam kabut oi.

Xsabar nak tunggu Adelia besar 5-6tahun,time tu dia dah steady boleh dengar cakap..sekarang kalau cakap pun dia buat derk ja.

Total makan malam tu Rm85 kot..sebab order air manis juga. Tapi puas hati la.

Macam tu jala celebrate birthday Eli.pastu hari lain dok rumah settle bisnes kecik ioll ja.


Ok.bye!



Posted using BlogPress

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di