Skip to main content

purebysafiyyahosman--Imported Detox Tea Dari UK.

Hye

Sticky post. Scroll utk entry seterusnya.


Purebysafiyyahosman dah bawa masuk lebih dari 1 jenis infusion detox water.

Semua infusion detox ni untuk weight loss dan detox full body.

Setiap jenis infusion detox water ni ada bermacam-macam flavour.

Real ingredients tau.
Tak ada gula,pewarna atau perasa tiruan.
100% real fruit dan flower.

List infusion detox water yang dibawa masuk dari UK :-

Infusion Lemon And Ginger
#infusionLemonGingerSA

Rasa macam lemonade. Kebanyakkan customer yang minum semua puas hati dan puji sedap.
Rasa ginger dia just nice.

Aku sendiri dah masuk kotak ke 9..masalah sembelit memang dah xda..

Minum sebaiknya waktu pahi atau malam nak tidur,esok pagi confirm p toilet.

Bagus untuk perut buncit.
Bagus untuk orang yang banyak angin.
Bagus untuk ok kan sembelit.
Bagus untuk demam & selesema.
Bagus untuk detox badan.
Tingkatkan metabolisma badan.
Sebagai anti viral.
Kaya dengan vit c dan vit yang lain.
Sesuai untuk orang yang tengah diet.


Ingredients Lemon & Ginger Tea : Ginger (40%),apple pomace,blackberry leaves,citric asid,lemon(8%),lemongrass(1%),linden flowers,lemon peel,roasted chicory root.


Infusion Dandelion Burdock And Hawthorn Leaves
#infusionDandelionBurdockSA

Infusion detox water ni bagus untuk detox organ penting macam hati,hempedu,buah pinggang.

Kalau ada masalah kulit macam ezcema atau ruam-ruam or jerawat memang bagus amal infusion water ni.

bagus utk hati, rendahkan kandungan gula dalam darah dan amat- amat bagus utk  buah pinggang , hati, pundi hempedu dan radang masalah usus. Ia menggalakkan rembesan hempedu, dan merangsang hati, pankreas , limpa dan pundi hempedu. Akar dandelion adalah baik untuk membantu dengan batu karang , penyakit kuning, ketagihan arak , hepatitis dan terutamanya pembesaran hati dan limpa.

Infusion water ni rasa seakan-akan air ribena.
Sedap.

Ingredients: Apple Pomace, Hibiscus, Sweet Blackberry Leaves, Flavourings (Grapefruit & Blackcurrant), Citric Acid, Chicory Root Roasted, Burdock Root (3%), Hawthorn Leaves with Flowers (3%), Dandelion Root (2%), Ginseng, Rosehip, Blackcurrant Fibres.


infusion Green Rooibos And Honey
#infusionGreenRooibosSA

Infusion water ni aku bawa masuk sebab ada customer yang request..dia dah minum dekat 20kotak sejak awai tahun 2014.

Dia kata kulit dia cantik macam minum kollagen hahaha..gilaaa..terus laju-laju aku order.

Bila baca khasiat psal infusion water ni,memang ada khasiat untuk kulit dan yang paling best green rooibos 100% zero caffien.

Selain dari bagus untuk kulit,green rooibos ni bagus untuk usus dan perut.

Kuatkan tulang dan kaya dengan vitamin C.

Madu pun ada 1001 khasiat.
Terutamanya untuk kurus.

Siapa yang jenis susah tidor atau selalu stress pun elok minum ni..

Rasa dia manis2 tau..
Memang xyah tambah apa-apa gula or madu dah.

Ingredient : camomile,blackberry leaves,rooibos(19%),honey,vanila,honeybush,sweetblackberry leaves,honey crispy(0.5%) .

Infusion Apple And Cinnamon
#infusionAppleCinnamonSA

Infusion water ni memang untuk turunkan berat badan dan beri tenaga kepada badan yang letih.

Zero calori tau.

Rasa dia just nice..kayu manis tu rasa light ja..
Kebanyakkan customer suka.

Kaya dengan kalsium. Cukup bagus untuk orang yang ada asma.

Dan siapa-siapa yang nafsu makan macam naga,elok la minum hahahaha..sebab dia boleh redakan selera makan yang macam baga itteeeewww.


Ingredient: Apple (45%), Hibiscus, Cinnamon (20%), Apple Flavouring, Elderberries, Chicory Root. 

Infusion Pomogranate
#infusionPomogranateSA

Infusion water delima ni memang terbaik rasa dia..rasa macam minum delima fresh tau..

Juicy gila..

Warna seakan-akan ribena.
Bagus utk seisi keluarga.

Anti aging.
Anti cancer terutamanya kanser payudara,kanser prostat dan kanser rahim.

Bagus untuk hindarkan penyakit Lupus.
Bagus utk orang yang selalu gusi dan gigi berdarah.

Bagus juga untuk orang yang nak turunkan berat badan.turunkan kandungan gula dalam darah..


Ingredient :- Hibiscus, Apple Pomace, Blackberry Leaves, Flavouring, Malic Acid, Liquorice Root, Orange Peel, Pomegranate Fruit granules & Juice (1%) .


Infusion Fennel
#infusionFennelSA

Fennel kaya dengan asid folik, vitamin C, magnesium, kobalt, besi, dan mengandungi minyak yang kaya dengan ciri-ciri anti-bakteria dan anti-kulat yang kuat.

Oleh itu,Fennel adalah sangat bagus untuk pencernaan dan biasanya digunakan sebagai anti-asid semulajadi untuk membantu mengurangkan keasidan dan keradangan dalam saluran pencernaan dan untuk memudahkan penyerapan nutrien daripada makanan.

Fennel sangat berkesan pada wanita yang lepas bersalin atau golongan yang berbadan besar kerana kandungan air yang banyak didalam badan.

Fennel juga memberi kesan yang bagus untuk melegakan resdung, bronkitis, kolik buah pinggang, anemia, tekanan darah tinggi, sembelit, kembung, cirit-birit, dan sindrom usus terganggu.

Fennel digunakan di kalangan wanita yang menyusukan bayi untuk membantu merangsang aliran susu yang konsisten.

Fennel juga dikenali untuk membantu menguatkan rambut, menghalang keguguran rambut, merehatkan badan dan menajamkan memori.

Fennel bertindak membuang lebihan air yang ada didalam badan. Anda akan rasa proses membuang air kecil agak lama berbanding biasa jika anda mengamalkan pengambilan fennel tea.

Ingredient :100% fennel.


~~~~~~~


aku semua infusion detox diatas dah pernah rasa..y betul-betul aku minum dan amal adalah fennel,lemon n ginger.

Paling latest,aku try sage & lemon mythle
Dan green rooibos n honey.

Aku biasa minum letak dalam botol mineral besar.

Kalau xhabis aku masukkan dalam peti ais,sambung minum sikit-sikit sampai habis.

Masalah sembelit aku memang dah lega tau.
Hasil aku minum lemon ginger n fennel.

Lemon ginger dah msuk kotak ke9,fennel nak masuk kotak ke 3.

So kalau nak cuba boleh roger aku.

sila la follow instagram @safiyyahosman.shop.detoxtea . Situ aku share macam-macam pasal infusion detox water ni.

~~~~~~~~~


@safiyyahosman.shop.detoxtea @safiyyahosman.shop.detoxtea ada menjual Infusion Detox Drink yang diambil direct dari UK.

Cuma perlu rendam dalam air panas atau masukkan 1 teabag dalam mineral water dan minum untuk sepanjang hari.

Jimat masa,tenaga dan duit ringgit. Dah xpayah susah-susah nak shopping lemon,delima,oren,timun,mint semua tu..hehe.

Serius jimat masa,duit dan tenaga.

1kotak infusion detox ada 20pcs teabag berharga Rm23. 1pcs teabag boleh guna 1-2x.

1teabag sehari cuma Rm1.15 sahaja. Jimatkan!

Tiada gula dan pewarna tambahan.
Minum setiap hari untuk turunkan berat badan dan untuk kesihatan organ dalaman dan kulit muka serta badan.

Antara infusion detox water yang dibawa masuk oleh @safiyyahosman.shop.detoxtea

#infusionLemonGingerSA
#infusionPomegranateSA
#infusionFennelSA
#infusionDandelionBurdockSA
#infusionAppleCinnamonSA
#infusionGreenRooibosSA
#infusionSageLemonSA

Setiap jenis infusion berfungsi untuk detox dan turunkan berat badan.

Follow @safiyyahosman.shop.detoxtea @safiyyahosman.shop.detoxtea @safiyyahosman.shop.detoxtea for more info setiap infusion detox water dan tips untuk weight lost dan kesihatan kulit.

Boleh sms/whatsapp +60192609886(piya)






For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..