Skip to main content

Tempatan Fest Nusajaya,Johor. ---- Orang Johor Memang Awesome!!

Hye

Weekend haritu,aku follow Eli berniaga dekat event Tempatan Fest selama 2hari,Sabtu & Ahad.

Ikut sebab nak tolong Eli,Eli p sorang-sorang ja. Maka dia suruh la ikut. Adelia tinggal dekat SIL.

Gerak hari Jumaat malam Sabtu,sampai Nusajaya Johor pukul 6pagi.

Sebelum tu singgah dulu sahur dekat RnR Machap.

Sahur makan soto & air teh dandelion+fennel ais.
Makan laju-laju terus gerak.

Ni dah sampai,sampai-sampai sempat bawa turun railing ja,pastu hujan lebat gilaaaaaaaa..

Pasang railing laju-laju,susun kerusi siap-siap.
Terus gerak cari hotel.

Kami duduk dekat hotel Princeston,Bukit Indah.
Semalam Rm118.
Bilik kecik gila hahaa
Rasa macam tersepit.
Bilik air besar.
Selesa la juga.

Sampai-sampai,terus tertidur..gila hang!mengantuk gila..walaupun sembang nak bangun pukul 12tengahari...
Sedar-sedar pukul2.45 hahahha

Siap laju-laju,selfie seround hewhewhewhew
Terus gerak p bangunan Little Red Cube.

Sampai-sampai tu,memang dah ramai la orang yang datang.
Yang best tu tiap orang aku jumpa pegang paperbag.
Power wei kuasa membeli dekat Johor ni.

Keja aku berdiri layan customer sambil jerit dalam iman..hahaha
"Mari-mari selai 40,2lai 70.."
Macam berniaga sayuq plak..kakaka

Sebelum tu aku tanya Eli..
"B u malu x kalau i suara kuat panggil customer??"
"Xmalu pun..panggil la.."

Bila aku habis ja cakap "mari-mari selai 40,2lai 70".. Dia gelak dok ejek..ayam betei!!
Hahaha

Orang Johor style,sentuh jadi..sentuh jadi..xcerewet..xcakap banyak..xbanyak cekadak.
Syok gila!

~~~~~~~
Berbuka dekat Johor awai juga,7.15-7.16 dah waktu berbuka.

Aku dengan Eli tapau makan oldtown ja,malas nk drive..n dekat situ tempat makan yang xserved beer ada 3-4kedai ja kot..

Dedua hari makan oldtown.
Dengan sudu garfu xda..
Mampu makan laksa dengan mee pakai tangan?
Hahaha

Pan mee goreng oldtown.
Sedap.
Cuma xpedas.
Kalau pedas lagi sedap.

~~~~~~~~

Kami tutup booth pukul 11malam juga hari Sabtu tu. Tidur xsedar apa sampai terlepas sahur..

~~~~~~
Pagi Ahad. Xpagi sangat la..pukul 10bangun.

Ahad,buka booth pukul 12tgh hari.
Pun ramai orang..
Kami xharap sangat ramai orang sebab Johorkan Ahad keja.

Tapi xsangka ramai.

Slingbag ni aku beli untuk diri sendiri.
Pastu saja syok-syok tanya member-member dekat facebook,siapa nak..
Boleh la aku tlg beli..

Rupanya ramai juga yang nak..
Habis aku borong dekat kakak tu..
Hahahha
Harga dia jual Rm39..aku jual Rm40.
Saja syok-syok ja tolong beli.

Pastu round-round are little red cafe tu,teringin nak masuk hello kitty land..
Tapi macam jakun pulak aku masuk sorang-sorang
Hahahaha

Maka masuk beli mainan untuk Adelia ja.
Hadiah sebab kena tinggal.
Sejam lebih aku duk dalam toysRus ni..
Rambang mata oi.

aku berdiri depan doll ni punya lama..
Nak ambil xambil..nak ambil xambil..
Kalah anak..padahal anak y nak main.
Huhuhu

~~~~~~~

  2hari dekat Johor,alhamdulillah sales agak baik.
Dedua pun dah sabar nak balik jumpa anak.
Malam tu kemas barang,round dulu booth-booth yang xttup lagi..

Ahad tu kami tutup awal juga,jam 10 dh settle kemas. Berangkut 3x juga la p kereta.

Bahagi sorang sikit barang..
Aku bawa kipas,stock baju sikit..tapak railing..

Eli tolak dgn troli benda yang besar-besar.

~~~~~
Susah senang bersama.
Gittewwwww..

~~~~~~~

Org Johor,Uoll memang power.
Tq pada bebudak yang beli baju Insurgent.


Bye.














For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di