Skip to main content

Supplement Yang Aku Amal Sepanjang Tahun Ini.

Hye

Dah masuk 1bulan++ aku minum Zenia Collagen,aku minum waktu malam nak tidur. Sahur aku minum Lemon Ginger Tea + Fennel Tea untuk kurus,kurangkan buncit air dan buang angin. Berbuka aku minum Dandelion tea. Zenia collagen aku minum selang 2hari sekali. Jimat. Hahaha...


Zenia Collagen -- untuk kulit dengan miss V sebab Zenia collagen ni ada kandungan Manjakani. Memang rasa lain betul. Best wei.. Rugi tak cuba. Dia rasa manis-manis masam sikit..kelat rasa hujung-hujung lidah ja. Dalam Zenia collagen ni juga ada habbatusauda. Memang bagus utk badan.

No edit. No filter gittewww..
Ni masa cukup2 sebulan aku minum Zenia collagen.


Perubahan paling ketara bila minum ni,bekas jahitan aku yang tertetas dulu nampak macam dah ok sepenuhnya..sebelum ni xcantum elok lagi pun..still ada terbuka. Tapi lepas dah sebulan lebih memang nampak la cantum elok!syokkk!! Eyebag aku pun berkurang. Pastu tumit aku kalau xmerekah juga sikit..nampak line kedut mcm tua tu..ni dah kurang. Rasa berbaloi juga minum Zenia ni. ---- pastu xyah dh make up uoll. Muka nampak glowing.

Zenia collagen ni kena bancuh. Dapat shaker dia..tapi aku suka kacau dengan sudu ja..pastu minum laju2..

Aku sebab minum elok,aku pun turut serta jual hahaha..sebab sure orang akan repeat beli..sebab memang nampak kesan.

Harga jual : Rm140 free pos ok. Tahan lebih sebulan. Kalau nak roger2..


~~~~~~~~

Supplement kedua --- Tea Lemon & Ginger + Tea Fennel.


Dedua tea ni untuk kurus,detox badan dan ok kan perut yang buncit ittewwwww..fennel tea tu dah seminggu la aku minum. Yang lemon ginger tea dah masuk kotak ke 7.


Berat aku dah turun total sebelum puasa dan tgh puasa 4kg. Bila aku start minum Fennel tea tu..terus nafsu aku yang sebelum ni serupa naga..jadi lain weeeeeiiiii.. Aku dah kurang nafsu makan.

Sembelit memang totally hilang la lepas dah masuk kotak ke 5 tea lemon ginger. Aku dah berak tiap 2hari..hahahaha..kalau x..tuhan dengan Eli ja tau.

Lemon ginger tea tu,akan buat aku buang angin,berlahak dan dia detox perut kita,sembelit memang paling ok la..perut aku sepanjang puasa ni,memang steady,xgelodak pun..sebab sat2 belahak..sat2 kentut..so aku puasa dengan sangat tenang..xrasa pening atau sakit kepala.

Perut buncit pun dah kurang dalam 2-3inci selama aku minum teh lemon ginger tu. --- ni part paling best.

Lemon juga bagus untuk rambut tau. After 6kotak,nampak perubahan..rambut aku dah xda nak luruh secara heavy. Terkawal dah. Alhamdulillah.

Fennel tea tu pula,akan buat aku buang air kecil lama..hahahha..sebab dia memang berfungsi untuk buang lebihan air dalam badan. Aku minum fennel tu sebab nak kurus gak,sbb bila tau dia buang air yang tersimpan dalam badan,nampak mcm menarik..tu aku minum.

Fennel tea ni juga bagus utk mata dan otak. Untuk mata tu xnampak lagi la perubahan sbb baru minum kan..

~~~~~~~~

Teh Dandelion Burdock & Hawthorn Leaves  pula aku minum time berbuka. Teh ni baru nak masuk 2kotak.

Teh dandelion memang nampak merah..
Senang nk trick anak ..ckp ja ribena,letk madu..
Hahaha..

Aku minum letak ais.


Teh ni elok untuk kulit juga tapi xda la mcm collagen. Teh ni kulit jadi elok sebab dia detox full body termasuk organ-organ badan kita. Macam buah pinggang,hati,hempedu..gittewww..

Aku selalu syorkan orang yang ada eczema atau masalah kulit minum. Bagi anak pun boleh sebab dia rasa mcm ribena.

Aku minum sebab nk detox organ dalam badan. Yang aku rasa,lepas minum ni..aku rasa bertenaga. Bangun sahur sap sap soi ja..punya senang..hahaha..

~~~~~~~

3supplement ni la yang aku makan. Zenia collagen tu dh macam collagen+jamu. So aku dh xambil apa-apa jamu.

Teh yang aku dok minum tu pula,aku ambil dari UK. Aku minum dan aku jual,sebab bagus.

Teh tu juga xda kandungan kafien tau,so sgt bagus utk ibu yang mengandung,ibu menyusu..dan kanak-kanak 3tahun ke atas.

Bila xda kandungan kafien,boleh minum hari-hari. Aku minum tanpa gula. Eli minum letak gula.

Teh tu juga xada gula dan pewarna tambahan. Warna dan rasa 100% datang dari bunga dan buah. Memang berbeza dari teh yang ada dipasaran. Sebab tu aku bawa masuk dan jual.

Premium quality dan halal ya.


Aku jual melalui instagram sekarang. Kalau xkeberatan boleh follow instagram aku.

Instagram safiyyahosman.shop
Situ aku selalu juga share pasal setiap khasiat bahan yang ada dalam setiap teh.

Teh dandelion & teh lemon ginger dah out of stock sekarang. Lepas raya baru sampai stock baru. Kalau berminat,follow dulu..sebab apa-apa aku akan update situ.


Umur lagi 4tahun masuk 30.
Makanya memang masa yang penting untuk ambil supplement.


Bye!
Selamat berpuasa.






For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di