Fennel Tea -- Untuk Wanita Lepas Bersalin & Orang Yang Gemuk Air.

Hye

Antara teh yang aku bawa masuk dari UK sana.
Kalau minum teh ni memang lawas kencing.
Sbb teh ni dia akan buang lebihan air dalam badan kita.

Ni khasiat dari segi kesihatan.

Fennel kaya dengan asid folik, vitamin C, magnesium, kobalt, besi, dan mengandungi minyak yang kaya dengan ciri-ciri anti-bakteria dan anti-kulat yang kuat.

Oleh itu,Fennel adalah sangat bagus untuk pencernaan dan biasanya digunakan sebagai anti-asid semulajadi untuk membantu mengurangkan keasidan dan keradangan dalam saluran pencernaan dan untuk memudahkan penyerapan nutrien daripada makanan.

Fennel sangat berkesan pada wanita yang lepas bersalin atau golongan yang berbadan besar kerana kandungan air yang banyak didalam badan.

Fennel mempunyai ciri-ciri anti-gas kuat, ini bermaksud ia mampu untuk mencegah dan menghentikan pembentukan gas di dalam perut dan usus.

Fennel juga memberi kesan yang bagus untuk melegakan resdung, bronkitis, kolik buah pinggang, anemia, tekanan darah tinggi, sembelit, kembung, cirit-birit, dan sindrom usus terganggu.

Fennel digunakan untuk membantu melindungi daripada kedua-dua penyakit kardiovaskular dan kanser.

Fennel mengandungi fitonutrien anti-radang yang penting dipanggil anethole yang menghalang kedua-dua keradangan dan karsinogenesis, yang merupakan mutasi sel biasa ke dalam sel-sel kanser.

Fennel juga mempunyai keupayaan untuk mengurangkan dan mengawal haid serta mengawal hormon di dalam badan.

Fennel digunakan di kalangan wanita yang menyusukan bayi untuk membantu merangsang aliran susu yang konsisten.

Fennel juga dikenali untuk membantu menguatkan rambut, menghalang keguguran rambut, merehatkan badan dan menajamkan memori.

Fennel bertindak membuang lebihan air yang ada didalam badan. Anda akan rasa proses membuang air kecil agak lama berbanding biasa jika anda mengamalkan pengambilan fennel tea.

#tehFENNEL

Boleh follow instagram @safiyyahosman.shop untuk more info dan detail.

Harga tea fennel : Rm23/box
Postage : Rm6/1-4box semenanjung.
For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular Posts