Skip to main content

Dr Martens ‘Bessie’ Ankle Strap Platform Sandals --- Akhirnyaaaaa Dapat Jua.

Hye

Dah lama xshopping untuk diri sendiri. Simpan duit sikit-sikit sebab dok idam platform sandal ala wedges Dr Martens dari awal bulan 11.2014.. Aku start simpan duit selit-selit dalam laci start awal tahun ni..Aku simpan selit Rm10..Rm20..kadang xsimpan..memang kemut gila la duit yang aku selit-selit nak bagi cukup tu..sebab harga pun gila-gila hahaha..tapi xapa..usaha tangga kejayaan.

Aku memang biasa kalau nak apa-apa,suka selit duit simpan. Macam dulu ,masa aku form 3,aku pernah gila 1baju warna hijau lumut,lengan panjang,gambar tengkorak depan dia..harga dalam 30-40inggit selai..gigih tiap minggu turun CS p tengok baju tu,sambil-sambil selit duit sekolah mak bagi sikit-sikit.. 2bulan juga la selit duit simpan nak beli..lasttttttttttt!dapat beli hahahahha.. Lepas beli hg tengok..memang p mana pun aku pakai..sebab rasa segakkkk gila bila pakai..huhuhuhu..

Sama juga macam kegigihan aku simpan duit utk jam fossil..utk sneakers sketchers..

Gigih oi gigih..

Platform sandal idaman.
Harga release Rm599.

Serius jatuh cinta pandang pertama
Hewhewhewhewhew
Eli xtau pun kata aku dok idam kasut ni.
Kalau tau pun,dia xmampu..memang aku kena menabung mcm bik mama.
Gittewww..

Nak dijadikan cerita..
Haritu dia balik keja,dia bagitau aku..
Dekat outlet mitsui ada butik Dr Martens.
Aku dengar bagai angin lalu ja..
Hahahaha
Duit selit time tu dok ada baru Rm200++
Tu pun aku tarik guna buat modai meniaga..
Sebab bila lama-lama dok idam..rasa mcm xdapat..pasrah la.. Walaupun teringat2..
Nk2 plak bila tgk dekat asos wedges/sandal ni dah SOLD OUT.

~~~~~~~
Nak dijadikan cerita lagi..

Baru-baru ni,Eli bawa p outlet tu..
Sesaja dia kata nak bawa..
Dia pun terus laju ja p naik terus dekat Dr Martens punya butik..
Aku pun masukkkkkkkkkk..
Tengok pula sale 50%..
Wahahahaha..

Bertambah wahahahahahaha bila kasut idaman  yang aku tahan-tahan dari hujung tahun 2014 tu termasuk dalam sale 50% itttewwwwww

Dari Rm600 tinggal Rm250++
Ya tuhan..seronokkkkk!!!

Xdak saiz 5uk,xpa..dan-dan saiz 6uk muat hahahahha..
Bukan dapat sale 50%..tapi 60% !!!
Nasib aku baik,sebab tinggal lagi 1pair ja utk saiz 6uk.

Aku mood terus berbunga-bunga macam dapat 10000000inggit kahkahkah.

Maka settle la sudah.
2tahun lagi pula riki kasut baru.
Or teringin benda baru.

Dan memang raya tahun ni aku nak melaram baju jubah dgn wedges pun.
Xdapat wedges,dpt platform sandal idaman ni pun dh ok..sebab seakan-akan wedges juga..hewhewhew

~~~~~~

Pada sesapa y nk shopping kasut Dr.Marten 
Sila la ke mitsui..50% sale..kalau rezeki dapat kupon 10% sale pula.

Maryjane budak-budak..boots budak2 pun ada..30% sale.






For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di