Skip to main content

Shopping Toiletries Adelia ---- Try Everyday Cream Buds Organic & Jack N Jill Organic Toothpaste.

Hye

Setelah sekian lama guna set mandian dan krim dari Moogoo,akhirnya habis juga.. Aku suka Moogoo,tapi harga mahal walaupun isi kandungan dia setanding harga.. Tapi now kena bijak berbelanja..ahak! Terpaksa continue balik dengan mandian BUDS Organic.

Makanya,aku perlu restock toiletries Adelia dengan budget yang minimum,sebab Adelia ni kuat berpeluh..nanti habis naik ruam.. Ni pun dah delay beberapa hari..

Terpaksa beli online. Mudah dan cepat. Lagipun kereta xda nak p beli dekat farmasi. Jenuh juga la aku search online shop yang boleh dipercayai.

Kali ni aku try BUDS Organic untuk cream pakai harian.Buds ni salah satu brand yang bahan dia diiktiraf sebagai organic. Tak da campur-campur atau tipu..gittewww.

Aku dh pernah buat entry pasal kenapa xberapa elok guna produk yang bukan organik untuk anak. -  Mommy,Tolong la beli toiletries yang PARABEN FREE pada bayi anda.PARABEN sangat bahaya pada bayi

~~~~~~~~

Pertama kali dalam hidup aku,aku beli online sambil compare harga..hahaha.. Kalau x main beli ja.. Singgit 2inggit pejam mata..gittewww..

Nampak??
Beza harga atas dan bawah.

1kedai serap GST, 1 kedai tak serap GST dalam harga.

Makanya,aku beli dari babydash.
Walaupun dia ada gst,tapi dia still murah.

~~~~~
Ok ke shopping dengan babydash??

OK sangat-sangat.

babydash.com.my , boleh dipercayai..100% trusted seller.

Semua barang yang dia jual adalah original dan diskaun kaw-kaw juga untuk setengah produk.

aku beli barang hari Khamis malam,Isnin pagi terus sampai. Punya laju ABX buat keja.

Barang sampai dengan baik sekali.

~~~~~
Selamat sampai.

Siap dapat free gift pampers.
Hari Jumaat tu,staff babydash call untuk tanya pasal saiz pampers Adelia.


Babydash.com.my

~~~~~~~~
Produk yang aku beli dari babydash :-


Cream ni 1st time nak guna, ada tanya kenapa ambil everyday baby cream.. Atas diri sendiri..nak ambil baby cream ke,adult cream ke..infant cream ke.. Terpulang..hahahaha..

Untuk cream ni ada baby cream dan infant cream.. Macam aku pilih baby cream..

Lagi pun adelia xda la masalah kulit ka apa..cuma sekali sekala tu bila berpeluh akan naik ruam kecik-kecik..

So try cream yang lembut ja..sebab tu ambil everyday baby cream.

Bau sedap,wangi.. Bukan wangi dari alkohol..
Tapi wangi sbb essential oil.

Cream xberminyak..cepat meresap dalam kulit.
Tak rasa melekat-lekat pun..
Lepas sapu tu,rasa lembut ja kulit..

~~~~~~~~

Infant head to toe cleanser.
Mula nak ambil baby punya juga..sebab Adelia biasa yang itu..n xpedih mata..

Tapi time nak beli xda stock..so aku beli yang ini.
Wangi.
Sedap bau dia..

~~~~~~~~

Ubat gigi jack n' jill..
Organic juga.



Sebelum ni Adelia guna gc tooth mousse.. Guna sikit hari-hari sikit gila..
Lambat habis..last aku buang ja..

Lepas buang Adelia cuci gigi kosong..kadang mood xelok,dia xmau gosok gigi..

Kebetulan masa aku dok search pasal Buds ni,jumpa ubat gigi jack n jill ni..

Harga murah.
Organic.
SELAMAT.

Aku saja ambil perisa banana sebab Adelia suka makan pisang..hahaha..
Harap dia tertipu dan jadi suka gosok gigi. Amin.


~~~~~~~~

Pada yang berminat untuk shopping barang-barang anak mcm pampers,susu,mandian..apa saja..boleh ke

Www.babydash.com.my

Servis bagus dan cepat.
Website sangat mudah dan ringan,loading xlama..


Happy shopping!





For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim