Skip to main content

Kereta Dah Ada ----- Alhamdulillah.

Hye

Malam Sabtu haritu,aku dengan Eli dah jumpa dan ambil kereta dari owner dia.

Ya tuhan tak tau nak rasa apa..hahahaha..bapa lama dh patah kaki. Nak bergerak susah sebab xda keta..kena hidup atas ihsan orang..

Macamana aku boleh dapat kereta??

Last week Kak Lily wasap aku.
Cakap nak diskus sikit..
Ingat diskus pasal bisnes..

Rupanyaaaa..
Pasal kereta.

Kak Lily aku kenal tahun 2012.
Kenal sebab dia minta aku tolong iklankan bisnes dia.

Tolong iklan suka-suka ja xambil duit.
Tapi aku ingat lagi,dia berkeras nak bagi bag pada aku foc.

Pastu aku pun terjebak tolong dia jual handbag semua.

Pernah jumpa 2x atas urusan jual beli handbag.
Pastu xpernah jumpa sampai la last week ok.

Tp still contact melalui wasap.

Kak Lily cakap ada kereta dia xguna,dok terbiar ja.
Maka dia dengan husband dia,setuju nak bagi pinjam.

Last,aku beli dari depa.

~~~~~~~~
Manusia baik y tiada pertalian darah.
Xtau macamana nak cakap..

Baiknyaaaa la kak Lily dengan husband dia,abg lukman.

Depa jual kereta dengan harga bawah 3k.
Kereta iswara tahun 2003.
Tp condition elok lagi..walau ada la part y kena repair sikit-sikit.

Siap cakap,bayar bulan-bulan kalau ada bulan y xmampu..bagitau..jgn rasa tbeban..

"Piyah bayar bulan-bulan,sikit-sikit pun xapa..janji xbebankan piyah dgn Eli.."

Mana wei nak cari org y xda pertalian apa-apa dgn kita boleh baik sampai mcmni..

Aku ni rasa kecik ja..gila baik kot.
Padahal aku xpernah buat apa pun utk kak lily..
Berbudi jauh sekali.

Tp dia sanggup pikir nk bagi aku mudah bergerak.
Duit xberkira..
Tak terbalas budi dia pada aku.

~~~~~
Malam sabtu haritu sain hitam putih.
Utk kesenangan bersama.


Settle urusan jual beli.
Renew roadtax.
Tukar bateri kereta.
Kereta pun dah selamat ada dekat rumah.


~~~~~~
Kepada kak lily n abg lukman,
Terima kasih banyak-banyak.
Jasa mu dikenang smp bila-bila.
Saya doakan semoga kak lily dgn abg Lukman dipermudahkan dlm semua urusan.
Terima kasih banyak-banyak.

Terima kasih sangat-sangat.


~~~~~~~
Next plan, kemas rumah,kemas baju untuk ready pindah balik kampung.

Bye.




For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di