Skip to main content

Confirm -- MAS Dah Terminate Eli.

Hye

Akhirnya,surat dari MAS yang kami suami isteri tunggu-tunggu,sampai kemarin.

Berdebar time buka surat dan baca. Bila baca...memang eli dibuang.

Tak tau nak rasa apa hahahaha.. Sedih pun ada..sebab Eli keja kuat..dia suka keja dia..

Eli boleh keja sampai 31.ogos 2015 nanti. Lepas tu kena keja lain pula. Duit pampasan dapat dalam 23k ja..akan dapat pada 1.9.2015.

Maybe kami ni masih bernasib baik,sebab komitmen bulan2 rendah..cuma bayar bil letrik,duit rumah sewa,bil astro yang aku baru pasang 2minggu lepas n bayar loan Eli masa muda,itu ja komitmen. Kereta still kami masih belum ada..ke mana-mana memang naik moto ja. Lega la sikit kan sebab lepas ni tak tau Eli still boleh buat ot atau dh xboleh..kalau xboleh mmg makan basic dgn elaun sikit ja.. Gaji dekat MAS ni rendah ja..

Makanya aku dengan Eli bincang,aku kena balik kampung..duduk dekat kg dulu..Eli akan cari rumah sewa bujang..so jimat la kan. Jimat Rm380 tak payah bayar rumah sewa. Duit dapur pun jimat..

Lepas tu,aku pun bincang dengan Eli untuk letgo semua barang dalam rumah. Sebab memang xada duit nak sewa lori dari sini ke Sungai Petani. Zaman gst,minyak naik..kos hidup tinggi..memang kos sewa lori pun mahal la.

Astro,selamat la mak nak sambung bayar..kira aku tukar alamat ke sungai petani sebab nak terminate xboleh kena tunggu 2tahun.

Aku plan nak let go TV,mesin basuh,peti ais,meja makan,almari ikea.

Tv dah SOLD. Yang lain-lain masih belum jual.

Brand LG.
Condition 9/10(baru guna 4-5bulan)
Nak let go Rm500


Brand panasonic
Condition 9/10
Rm700

So duit-duit yang dapat hasil dari jual barang rumah ni,akan digunakan untuk hidup sebelum Eli dapat keja baru..

Sebab mulai harini xtau Eli keja boleh buat ot ka xdak..kalau xboleh buat ot memang duit gaji dia ciput ja la..basic ja dapat. Basic dkt MAS ni xsampai pun 2k tau,campur elaun bru dpt 2k++..padahal keja dah 7tahun..

Kalau ligan ot,dpt la lebih..tu pun kena bayar tax..ntah hapa-hapa.

Love UMNO!Lulz.

~~~~~~
Eli keja dengan MAS 7tahun dah. Dari xkawen lagi. Tak sangka la pengakhiran dia macamni.

Bila duduk lama-lama,teringat pasal Eli kena buang keja,sedih la. Eli tu depan aku berlagak ja macam xada apa-apa ..padahal dia pun pening gak pikir.

Dia kata,dia ok ja sbb dia nak duit pampasan untuk mula berniaga..cuma dia takut aku stress ja sebab dia kena buang keja. 

Aku xstress pun..cuma aku rasa kesian ja ke dia. Lepas 1masalah..naik lagi masalah lain..fuck up betei!

Sebelum ni,kami xada la rasa Eli akan kena buang.. Memang xsangka..

~~~~~~~~~~

So pada yang tertanya-tanya kenapa aku jual semua..dah tau la kan sebab apa hehe..

Terima kasih pada kawan- kawan dekat fb yang PM bagi semangat..

Aku dgn Eli ok ja..insyallah ada la rezeki ain nanti.

Walaupun puasa n raya dh nak dekat..dengan kereta hapa pun xada..nanti hidup pun menumpang rumah mak ayah sekejap..xapa la..
Benda busuk macamni selalunya sekejap ja.

Semoga Eli steady n dapat apa yang dia nak.
Aku dgn Adelia sokong ja apa pun yang dia buat dan rancang.

Aku xkisah hidup susah atau struggle macamna pun,janji Adelia terbela.. Xnak la Adelia terasa kesusahan mak apak dia ni.

Time-time gini,rasa lega kami suami isteri sepakat planning anak..bila anak sorang,tak terasa sangat..dan xla runsing sgt..

Anak keutamaan aku dgn Eli.

aku tau Eli kalau dia nangis pun bukan sebab frust kena buang keja,tp frust sbb terpaksa heret aku n Adelia rasa susah mcm dia..

Aku kawen baru 4tahun,tapi aku dah pernah rasa hidup senang dengan Eli.. Eli time stabil mmg sgt la bertanggungjawab..mewahkan aku seadanya..

Aku sayang Eli,bukan time dia senang ja..time dia susah terkontang kanting mcm sekarang pun still sayang. Dia cukup susah hati takut aku stress pasal dia kena buang keja.

Harap kami dapat bangkit semula bina hidup baru. 

Bye.







For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi