Skip to main content

Preloved Item Untuk Dijual --Stroller,Breast Pump,Handbag,Dress,Laptop &Etc..

Hye

Sekarang,aku tolong jual barang-barang preloved orang. So macam-macam barang ada. Condition minimum 7/10. Tapi banyak juga barang yang 10/10. Tnc applied. Bukan main hentam jual. So kalau nak beli,jangan risau. Kalau tulis 10/10 insyallah mmg akan puas hati.

Andai owner barang bohong,ckp condition 8/9..10/10 tp yang sampai barang defect teruk,rosak,kotor xboleh cuci,pastu customer xpuas hati sebab condition xmacam yang dikatakan..duit akan dikembalikan.

Jual barang preloved bukan senang. Kena jujur 100% tau..walaupun harga jual murah.


Jom usha barang yang ada :-




Original guess
Condition : 10/10 (tak pernah pakai)
Size : xs tapi fit hingga M(cutting besar)

Harga beli : Rm259
Harga let go : Rm115 inc postage semenanjung.

~~~~~~~~

Original Avent Manual Breast Pump

Condition : 9.5/10 (guna sekali ja)

Harga beli : Rm150
Harga nak let go : Rm115 inc postage.

~~~~~~~




Original Dell
Tahun beli : 2011

Condition : 9.5/10 (hanya guna untuk tgk movie sahaja)

*without bag*
*dapat bag laptop ja*

Harga nak let go : Rm1220
*boleh nego sampai jadi*

Prefer self pickup.

~~~~~~~

Original Puma (Beli dari al-ikhsan)

Condition : 10/10 (tak pernah pakai sbb xmuat)
Size : 9uk tapi fit ngam-ngam dengan kaki saiz 8uk(cutting kecik)

Harga beli : Rm199
Harga nak let go : Rm195 inc postage.

~~~~~~~~~


Original mamalove stroller.

Condition : 9/10
Function : full recline,since newborn to 20kg toddler.

Harga beli : Rm399
Harga nak let go : Rm220 inc postage.

*self pickup area : bangi,kajang,nilai,sepang.

~~~~~~~




Fisher price rocker
Condition : 8/10 (without hanging stuff)

Harga Beli : unknown
Harga nak let go : Rm130 inc postage

~~~~~~~




Coach Signature Park Hobo - Amethyst
- Authentic
- Beli during CFO Sales, direct from US.
- Condition 9/10
- Tak sampai setahun beli, dan tak sampai 10 kali guna.

Harga beli : Rm670
Harga nak letgo : Rm450 inc postage (xboleh nego)

Self pickup : Sungai petani.

~~~~~~~





Original dress Zawara.

Condition : 10/10( tak pernah pakai sbb senteng)
Size : L
Material : chiffon crepe (tak jarang dan xtebal)

Harga beli : Rm99
Harga nak let go : Rm70 inc postage.

~~~~~~~

Berminat untuk barang-barang di atas??
Boleh email : safiyyahosman@gmail.com

Atau 

Whatsapp : 0192609886 

Kalau nak tengok barang lain macam boots dr martens,sneakers Nike,Tshirt,parka atau boyfriendshirt boleh ke instagram @bandorukira

~~~~~~~~

Jika ada yang berminat nak minta aku tolong jual barang preloved, boleh guna email dan whatsapp yang sama.

Atau terus ke facebook Safiyyah Osman dan PM aku.



Bye!























For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi