Skip to main content

Review : Perangkap Bau Najis Dan Bau Air Kencing Kucing.

Hye


Baru-baru ni aku ada beli perangkap bau untuk cat litter. Tak ada search dekat internet pun,saja gamble beli. Tu pun selamat nampak sebab pet shop tu dia letak betul-betul tepi cashier.

So aku beli 1kotak,ada 2biji.


Brand : purifie semllzoff 
Fungsi : adour absorber for cat litter.

Harga : Rm15/sekotak.
(Siapa yang nak minta aku tolong belikan,boleh bagitau)


~~~~~~~~~~~~

1kotak ada 2biji bola ni.
Serius memang berkesan wei..
Happy aku tau..

Kena letak macam gini dalam litter box Mekk-on.


~~~~~~~~
Dan paling penting benda ni selamat untuk kucing.

Non toxic dan organik.
Xda bau perfume


Memang kalau hidu sebelum letak dalam cat litter,mmg xada apa-apa bau pun bola tu..

Bila aku letak,memang ajaib,xberbau lgsung wei..
Masa kutip najis Mekk-onn satu-satu pun xberbau..

Uwaaaaa..lega ioll.

2bola tu tahan selama 1bulan.

Orang kata kalau guna crystal nanti bau air kencing kucing tu kuat..tapi sejak aku letak bola hijau putih ni dalam bekas najis tu,memang xberbau pun air kencing dia..

Seronok wei.
So far aku guna dah dekat 2minggu++ sama hari dengan crystal litter tu..

Memang sangat berbeza la compare masa aku xguna bola ni time guna pasir haritu.

So now,rumah aku bebas bau taik n air kencing Mekk-onn.

Aku kna makesure tempat najis Mekk-onn bersih sentiasa sbb untuk kesihatan Adelia,aku n Eli juga.

Eli pun bising time najis n air kencing Mekk-onn berbau haritu..dia dok plan nk beli sangkar untuk letak Mekk-on dekat luar..

Aku xnak,sebab aku plan nk bela Mekk-on bagi jadi manja dengan kami 1family..aku xnak la letak dalam sangkar..

Lega juga bila dah tukar dengan crystal n letak bebola ni..bau terus hilang langsung macam xbela kucing.

Eli pun dah xbising suruh beli sangkar..hehehe..lega sangat.

So pada yang ada maslah bau najis kucing n air kencing boleh try la bebola ni.

Bye.












For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..