Skip to main content

Bandorukira -- Bisnes Baru Aku. Alhamdulillah.

Hye.



Alhamdulillah,ilham dah sampai. Hehehe.. So sekarang aku try selam jual barang bundle pula.


Aku dari zaman anak dara memang suka barang bundle. Kalau dulu zaman sekolah along banyak tolong cari barang bundle ke aku.


Dah pegang duit sendiri,sendiri selam cari.. Dah kawen,dapat juga suami yang suka selam cari bundle.


Aku pun xtau macamana boleh terlintas nak try selam cari bundle dan cuba2 jual. Ni lebih kepada nasib.


Terima kasih la pada sahabat aku yang suntik modal untuk aku mula bisnes ni.. Terima kasih juga ke Eli sebab drive sana sini selam cari barang dengan aku.


Harap ada la terselit rezeki aku dekat sini. So far barang terjual juga. Walaupun rasa macam nak buat koleksi sendiri ja bila jumpa barang best2 hahahaha..


Bandorukira ni lebih kepada menjual pakaian terpakai dan sneakers/kasut yang condition dia 9/10. Aku memang selam cari macam nak pakai ke diri sendiri.. Bukan selam semata2 nak jual cincai2..NO. Insyallah kualiti n condition barang yang dapat akan buat uoll puas hati. Berbaloi dengan harga. Trust me.


Untuk permulaan ni,xbanyak lagi barang yang ada.. Tapi boleh la setakat nak cuci mata. Yang ada sekarang parka for ladies,bfriend shirt,sneakers..winter jacket..

Antara parka yang ada..


Adelia pun kalut..
Orang kalut nak snap gambar acah-acah model..
Dia pun nak acah-acah gak..

Time acah model ni,tudung ja sdri..lain2 semua bundle..hewhewhew
Parka bundle
Sneakers Nike bundle
Seluar skinny bundle
Baju hitam labuh bundle..


Sekarang tengah trend parka ni pakai tengah2 panas hahahhaa..


Parka from Japan.
Kebanyakkan parka yang akan aku bawa masuk dari Japan.

Untuk detail pasal parka..boleh tengok dekat instagram @Bandorukira.

Avarage harga untuk parka Rm60 inc postage.
Kalau ikut market price condition 9/10 dalam Rm80 sehelai..

Rm60 harga belum nego..
Boleh nego..jangan segan-segan.
Hehehe

Ini sneakers yang ada..
Tinggal Nike purple tu ja..
Pink reebok tu cantik gila..aku beli bundle..
Beli untuk diri sendiri..tapi xpakai pun..banyak sangat kasut dok ada..maka baiklah aku jual..condition kasut tu 9/10..cantik lagi..tapak pun xhaus lagi..

Vans leopard tu dah SOLD .

Bf shirt pun available 3pcs..




Harga : Rm30.
Postage Rm6.
Condition 9/10. 
Button segala semua cantik lagi..kain pun still cantik..

Tiap design sehelai ja..so xda la nk jumpa orang pakai sama hahahahaha..kalau ada sama pun peluang nak jumpa sangat tipis.

Saiz boleh check dekat instagram @Bandorukira ye.



Meh follow instagram @bandorukira untuk detail yang lebih rancak. Insyallah dari semasa ke semasa aku akan upload lagi barang yang best2..


Bye.





For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..