Skip to main content

Selamat Pengantin Baru Abang Chik & Nadia.

Hye

Weekend haritu family sebelah Eli ada majlis besar. Abang kepada eli nikah dekat hutan melintang,Perak.


Hari jumaat pagi tu kami dah gerak ke sana dari Klang. Guna jalan dalam. Before gerak tu p beli baju untuk pakai time majlis dulu sebab nak sedondon. Warna pilihan adalah warna Gold.

Aku beli dress ada labuci2 segala hahahaha.. Itu ja baju yang ada..harga boleh tahan mahal Rm200..selamat la kena sponsor so jimat dulit ioll. Eli beli baju melayu sehelai.




Panas lit lit oi... Sepanjang perjalanan alhamdulillah selamat dan lancar.

Family Eli sewa homestay dekat hutan melintang tu,nama homestay tu marzaouq ka apa ntah.. Serius selesa gila wei..Rm70/night. Bilik selesa ya amat.. Persekitaran bersih. Family eli sewa semua blik.. Kira semua family kami jala situ..besssttttt...


Malam jumaat tu nikah.

Dengan 2x lafaz sah bergelar suami isteri. Taniah abg chik n nadia... Yeeaaayyyyy!! Pasni aku dh ada geng sebaya..tp kna panggil kakak leeewwwwww ke Nadia hahaha..

Nadia diet nampak banyak turun badan dia.. Taniah Nadia sbb usaha gigih nampak hasil..segak uoll malam nikah n hari kenduri..

Adelia time ni ntah ke mana dah..seronok dia main dengan abang2..lari2 loncat2..


Esok tu Hari kenduri sebelah Nadia.


 Start bila la aku nak mula make up muka aku sikit, rasa xconfident... Rasa mcm nak masuk kelas gak nanti2 belajar make up.. Hehehe..bogel ja muka aku p kenduri..lain2 semua make up tau..


Dah siap2.. Snap gambar lu.. Gold uoll.. Baju ni aku dapat pakai saiz 38..selalu baju bajan aku saiz 40 gitu... Tak tau la berat y turun atau baju tu yang cutting besar.. Aku xtimbang dh lama sebab penimbang aku pecah berderaian time pindah rumah haritu..

Eli suruh pakai gini.. Redha jala sebab aku memang langsung dah xada heel..tapi agus gak la pakai gini sebab hari kenduri tu hujan,so kaki aku selamat dari basah kena lopak air..


Adelia ja pakai tshirt,sepupu dia semua baju kurung,baju melayu..dia bukan mak ayah xbeli..tpi dia xmau pakai..makanya bagi ja dia pakai singlet,kasut dengan seluar panjang..nak melompat dengan abang abang pun senang..


Dah macam hari raya plak pakai sedondon dengan eli hahaha..



Eli direct suka pejam mata kalau snap gambar bertiga huhuhu


Sebahagian yang ikut rombongan pihak lelaki. Ni xsampai separuh tau..suku pun belum.hahaha.. Keluargabelah eli besar sebab tok wan dia kawen 2.. Ni sebelah ibu pertama..tapi ramai y xdapat join.. Sebelah ibu pertama pun ramai.. Ni suku xsmpai ni..


Aku sampai sekarang xberapa na kenal lagi sepupu eli..sebab ramai sangat..

Habis majlis,kami pun gerak ke Lumut. Nak mandi pantai. Kami gerak ke Pantai beringin.

Mandi sampai maghrib lepas tu gerak ke rumah pak njang. Makan nasi segala...


Terima kasih mak njang paknjang jamu nasi walaupun lauk ikan goreng dgn kobis horeng n sup ayam..3pinggan ioll makan..hahahaha


Selamat pengantin baru abg chik n Nadia. Semoga bahagia hingga syurga..




Bye

For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..