Skip to main content

Mandi Tanpa Planning Di Pantai Teluk Kemang,Port Dickson.

Hye


Hari Sabtu haritu,xtau nak p mana..kebetulan Eli xmau masuk OT selepas dipaksa oleh isteri beliau..
hahaha..menyampah aku asyik keja ja..tau la sayang Pak Usop..hewhewhewhew



Sebelum gerak makan lu..
aku sekarang tengah semangat rumah baru..
hari2 bangun awal untuk masak.

Buat sup ayam ja senang dan mudah.cicah dengan kicap bawang..
rebus bendi..
settle 1periuk nasi.

kawen dekat 4tahun baru rasa nak beli alas meja..HAHAHAHA
sebelum ni meja kosong ja..

Alas meja ni mahai gak la..
RM16..
tapi pejam mata jala beli..sebab mata aku dah kero macam makcik2..
kakakaka


Memula aku ajak Eli p bird Park..
tapi dia macam buat blur2 xtau jalan..


Dia memang plan nak ajak p pantai..
dah dekat seminggu kot dok p Morib..
nak termuntah aku..
huhu


Pastu dia cakap ok la,jom p zoo..
tapi suruh aku pakai selipar,tapi kasut bawa masuk kereta..
aku pun ok.
semangat wei..
dah lama xp zoo tengok binatang..


boring aku dok p pantai ja..
dan dah agak lama juga asyik tangguh nak bawa Adelia p zoo..




Akhirnya sampai juga kami ke Teluk Kemang..
aku time sampai mood memang kelaut la..

kami cari mini zoo PD xjumpa..
so aku pasrah la ..


Adelia kemain demand nak pelampung la..
nak tool untuk korek tanah la..
pening apak dia..



Mula tu dia macam takut tau..
tapi dah tengok ada abang-abang, kakak-kakak main air best..
dia ajak masuk dalam air..

p beli plak swimming suit dekat dia..


serius dia dah xtakut macam dulu..


mak n apak dia memang buat kering ja masuk mandi sekali..mula apak dia ja..aku buat keras dok tengok dari atas..
tapi xtahan oi..aku masuk gak mandi sekali..
padahal pakai jeans kot ..

kemain tau depa ..
bff sehidup semati..


apak dia manjang pejam mata..
ahahaha


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sudah mandi,dah nganga mana nak tukar baju..
gila baju memang xbawa..


selamat la depan jalan tu banyak khemah yang jual baju2 semua..
bab baziaq duit memang serah dekat apak dia..


beli la juga baju salin..
1set sorang satu..
kena RM99 untuk 3set baju..
apak dia buat kering ja bayaq..


padan muka!

Masa tengah beli baju tu..sembang2 dengan brader owner kedai tu..
gila sewa khemah mahal gak situ..
1khemah ukuran 2khemah besar tu RM6.5K
Berniaga untuk 52hari..


tapi brader tu kata balik gak modai..
tapi ciput la..
kalau banding dengan dia buka dekat 1tempat lagi tu lagi teruk sale.

Lama gak la lepak dekat dalam kedai dia..dia pun baguih siap bagi aku dengan Eli guna bilik untuk salin baju..padahak kami basah kaw2 kot..



balik,singgah makan pastu terus balik Banting..
gila betei,aku rasa macam lama gila la nak sampai Banting..


Best juga Pantai ni..walau orang ramai..
nanti boleh p lagi..memandangkan Adelia suka dah mandi pantai..


weekend pertama ditahun 2015.
bye.








For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim